Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Meditatie en Stembevrijding - een dag zingen in aandacht (VOL)

Van 20 04 2019 10:00 tot 20 04 2019 17:00
Geplaatst door Webteam LIA

Beschrijving

Deze dag is helemaal volgeboekt. We wijzen op een soortgelijke dag in Wageningen op 24 maart 

Sangha Nijmegen en Stichting Leven in Aandacht nodigen je uit voor een zangdag met Jorieke Rijsenbilt, psychotherapeut en Ellen Starmans, muziekdocent, beiden stembevrijder en lid van de Orde van Interzijn van Thich Nhat Hanh.

Ellen en JoriekeHet is een wijdverbreid misverstand dat zingen een vaardigheid zou zijn die sommigen wél en anderen niet kunnen aanleren. Zingen is een natuurlijk fenomeen, het is natuurlijker dan spreken. Je hoeft dus niet je best te doen om zo goed mogelijk te zingen. Je kunt al zingen.

Stembevrijding verbindt lichaam en geest in het hier en nu. Het gaat over een pad dat leidt naar je ware zelf, naar waar zijn. Het is jezelf los maken van allerlei mechanismen, door een bedding te creëren waarin alles gezien, geuit, gedeeld en bezongen kan worden. Dat wat je daarin ontdekt, kan in ieders eigen tempo en in ieders eigen maat naar buiten gebracht worden.

Het thema van deze dag is vertrouwen. Wat betekent vertrouwen voor jou, wat raakt het aan? Hoe kun je daar vanuit boeddhistisch perspectief naar kijken en dat de ruimte geven? Stilte is een goede vindplaats voor vertrouwen, las ik ergens. Thich Nhat Hanh zegt ”Het gaat erom je vertrouwen en je twijfel volledig zichtbaar te laten worden. En, ”Hoe groter de twijfel, hoe groter de verlichting”. We nodigen je uit je mediterend en zingend op weg te begeven en alles te verwelkomen wat je tegen komt.

Datum: 20 april 2019, van 10.00 tot 17.00 uur, inloop v.a 9.30 uur.

Locatie: Woongemeenschap Eikpunt, Duitslandstraat 4,  6663 LE Lent

Deelname: Iedereen is welkom. Het is niet mogelijk je voor een deel van de dag op te geven. Deelname is altijd voor de hele dag.

Programma: Zitmeditatie, loopmeditatie, Dharmalezing, stembevrijdings-oefeningen, mantra’s, liedjes van Plum Village en Dharmadelen.

Kosten voor de dag: €10. Na afloop wordt Dana (donatie) gevraagd voor de begeleiders. Neem hiervoor graag contant geld mee.

Meenemen: warme sokken, dekentje, flesje water, je eigen vegetarische lunch. Wij zorgen voor koffie en thee.

Aanmelden: De inschrijving is helaas gesloten. Ook de wachtlijst is gevuld. 
Bij afmelden vóór 4 weken tevoren krijg je 90% van het inschrijfbedrag retour, tot 2 weken 75%, daarna niet meer.

Locatie informatie


Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © 2018 Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden