Mindfulness in de traditie van Thich Nhat Hanh

Meditatiedagen & Retraites

Stichting Leven in Aandacht organiseert meditatiedagen en retraites in Nederland en Vlaanderen - onder de noemer Verdiepingsprogramma. Alle activiteiten hebben de mindfulness traditie van Thich Nhat Hanh als basis. De dagen en weekends worden begeleid door ervaren beoefenaars, zoals Dharmaleraren en leden van de Orde van Interzijn

Al benieuwd naar ons programma voor 2019? Kijk hier 

De Modder en de Lotus - SanghaOntmoetingsWeekend 2018

Tijdstip
12 Okt 2018 17:00 tot 14 Okt 2018 17:00
Locatie
Bosoord, Loenen Hoofdweg 109, 7371 GE Loenen, Nederland
Beschrijving

Het SanghaOntmoetingsWeekend belooft dit jaar weer een intensief en vreugdevol weekend te worden. Vertegenwoordigers (zowel beginnend als ervaren) van velerlei sangha’s uit Nederland en Vlaanderen kunnen elkaar hier ontmoeten, elkaar wederzijds inspireren en gezamenlijk kennis en vaardigheden opdoen over het begeleiden van een sangha.            

Een sangha kan bloeien als een prachtige lotus maar zonder modder gaat dat niet. Het geluk van de Sangha kunnen we niet los zien van hoe we gezamenlijk met onze modder omgaan…..

Data en tijden: Het programma begint vrijdag 12 oktober om 17.00 uur  met een broodmaaltijd. Vanaf 15.00 uur ben je welkom. Zondag 14 oktober eindigt het programma om 16.00 uur. Na gezamenlijk opruimen kunnen we uiterlijk 17.00 uur naar huis.

Locatie: Conferentiecentrum Bosoord in Loenen (bij Apeldoorn). Adres zie hierboven. Lees meer over de faciliteiten van Bosoord. Tevoren sturen we je een routebeschrijving en een carpoollijst.

Voor wie: je bent welkom als je wilt reflecteren op hoe het gaat in jouw sangha en welke rol jij daar zou kunnen en willen spelen. Mensen die een sangha willen oprichten zijn van harte welkom, net zo goed als mensen die al deel uitmaken van de kerngroep van een sangha of een Wake Up sangha begeleiden. Als sangha kun je eventueel ook 2 of zelfs 3 vertegenwoordigers naar het weekend laten gaan. Ook kun je als sangha een bijdrage leveren in de kosten van deelnemers.

Programma: het Sangha Ontmoetingsweekend is opgezet als een retraiteweekend. De gebruikelijke dagindeling van Plum Village retraites wordt gevolgd. Er is gelegenheid om te oefenen in kleine groepen met het begeleiden van de zit- en loopmeditaties, de mindful movements, het uitnodigen van de bel en het lezen van teksten en contemplaties. Daarnaast zijn er programmaonderdelen waarin ervaringen en inspiratie gedeeld kunnen worden aan de hand van thema’s.

Begeleiding: Het weekend wordt begeleid door leden van de werkgroep SanghaOpbouw; onder hen dharmaleraren Hilly Bol en Francoise Pottier , OI-leden en een vertegenwoordiger van Wake Up.

Kosten: De deelnameprijs is € 160, inclusief alle kosten waaronder heerlijke vegetarische maaltijden, een comfortavele hotelkamer (2p) en een SanghaWerkboek gratis. Na afloop wordt geen dana gevraagd.
De reductieprijs voor studenten en mensen in een gelijke inkomenssituatie: €120. Voor € 5 kun je een linnenpakket huren. Er zijn geen 1-persoonskamers meer beschikbaar. Je kunt je wel op een wachtlijst laten plaatsen hiervoor. Elders overnachten is ook mogelijk (prijs is dan € 80)..

Inschrijving: De inschrijving start 1 augustus online. Zie de knop 'Inschrijven' onderaan deze pagina. Je kunt tot twee weken tevoren annuleren. Je krijgt dan de inschrijfkosten retour na aftrek van 25% administratiekosten. Je kunt je plaats ook doorgeven aan iemand anders van je sangha. 

Informatie over het programma bij  

Contactinformatie
E-mailadres:

 

Er zijn ruim 70 meditatiegroepen. Zoek een groep (sangha) bij jou in de buurt

homepage image placeholder