Mindfulness in de traditie van Thich Nhat Hanh

Inzicht, bron van diep geluk - Retraiteweekend met broeder Phap Xa

Tijdstip
15 Maa 2018 18:00 tot 18 Maa 2018 16:30
Locatie
Bosoord, Loenen Hoofdweg 109, 7371 GE Loenen, Nederland
Beschrijving

Mindfulness retraite weekend met broeder Phap Xa uit het EIAB en enkele kloosterlingen uit Plum Village. De retraite is geheel in het Nederlands.

Soms hebben we de neiging mindfulness teveel in de vorm te beoefenen. We lopen langzaam, eten aandachtig, zitten in stilte verzonken op ons kussentje, maar ondertussen zijn we met onze gedachten heel ergens anders. Werkelijke beoefening betekent stoppen, tot rust komen en aanwezig zijn voor onszelf en de mensen om ons heen. Zo leidt de beoefening tot liefde, compassie en geluk. En gelukkig zijn is een groot geschenk voor onszelf en anderen. De wetenschap leert ons dat we ons brein kunnen trainen gelukkig te zijn en ons leven dieper en voller te leven.

In dit weekend willen we met behulp van boeddhistische inzichten in interzijn, leegte, vergankelijkheid, tot een dieper inzicht in onze eigen bronnen van geluk en lijden komen. Inzicht is een bron van diep geluk.

Programma: Het programma tijdens dit weekend bestaat uit zit- en loopmeditatie, lezingen, delen, vraag en antwoordsessie, eten in stilte. Op de laatste dag kun je de Vijf Aandachtsoefeningen aannemen. De meditatie oefeningen worden gedaan in de traditie van zenmeester Thich Nhat Hanh en zijn Plum Village gemeenschap.

Data en tijden: Het programma begint donderdag 15 maart om 18.00 uur met een lichte maaltijd. Vanaf 16.00 uur kun je arriveren. Zondag 18 maart eindigt het programma om 16.00 uur. Na gezamenlijk opruimen kunnen we uiterlijk 17.00 uur naar huis.

Locatie: Conferentiecentrum Bosoord in Loenen (bij Apeldoorn). Lees meer over de faciliteiten van Bosoord. Tevoren sturen we je een routebeschrijving en een carpoollijst. Er zijn geen 1-persoonskamers meer beschikbaar. Je kunt je opgeven voor een wachtlijst voor een 1-persoonskamer via . Je kunt ook elders (hotel, familie, vrienden) overnachten.

Voor wie: Iedereen is welkom. Ervaring met meditatie is niet vereist.

Begeleiding: Het weekend wordt begeleid door broeder Phap Xa en enkele medebroeders van de Plum Village gemeenschap.

Kosten: De deelnameprijs is € 260. Na afloop wordt dana gevraagd voor de monniken en nonnen en hun kloosters. 
Voor mensen die elders overnachten is de prijs € 180.
Reductieprijs voor studenten en mensen in een gelijke inkomenssituatie is: € 195
Voor € 5 kun je een lakenpakket huren.  

Inschrijving: De inschrijving start 1 december 2017 online. Zie de knop 'Inschrijven' onderaan deze pagina (verschijnt t.z.t.) Je kunt tot twee weken tevoren annuleren. Je krijgt dan de inschrijfkosten retour na aftrek van 25% administratiekosten.

Contactinformatie
E-mailadres:

homepage image placeholder