Mindfulness in de traditie van Thich Nhat Hanh

Meditatiedagen & Retraites

Stichting Leven in Aandacht organiseert retraites en meditatiedagen in Nederland en Vlaanderen. Monniken en nonnen en leken leraren uit de traditie van Thich Nhat Hanh verzorgen de lezingen en geven begeleiding.

Over juiste en onjuiste mindfulness - Leergang het Achtvoudige Pad

Tijdstip
06 Okt 2018 10:00 tot 06 Okt 2018 16:00
Locatie
Int.Theosofisch Centrum, Naarden Meentweg 9, 1411 GR Naarden, Nederland
Beschrijving

Achtste verdiepingsdag in de Leergang Boeddhisme 2018 'Het Achtvudige Pad'. Op deze dag behandelt dharmaleraar Eveline Beumkes,  'Juiste Mindfulness'.

De Vier Edele Waarheden en het Edele Achtvoudige Pad vormen de kern van de boeddhistische leer. Ze getuigen van de diepe wijsheid van de Boeddha en hebben nog altijd grote waarde. Ook voor het huidige modern leven. In deze serie van negen studiedagen worden de Vier Edele Waarheden en het Achtvoudige Pad stap voor stap behandeld. De dagen worden begeleid door dharmaleraren en seniorleden van de Orde van Interzijn. Je bent welkom om de hele serie te volgen, maar de dagen zijn ook afzonderlijk te volgen.

Data en onderwerpen Leergang Boeddhisme 2018 'Het Achtvoudige Pad' 

  • 13 januari de Vier Edele Waarheden door Marjolijn van Leeuwen
  • 3 februari: Juist Inzicht door Francoise Pottier
  • 3 maart: Juist denken door Hilly Bol
  • 7 april: Juist spreken door Eveline Beumkes
  • 12 mei: Juist handelen door Marjolijn van Leeuwen
  • 16 juni: Juist levensonderhoud door Paula van Pijpen
  • 1 september: Juiste toewijding door Hilly Bol
  • 6 oktober: Juiste aandacht door Eveline Beumkes
  • 17 november: Juiste concentratie door Paula van Pijpen.

Tijden: aanvang om 10 uur en einde om 16 uur. Je bent welkom vanaf 9.30 uur.
Programma: zit- en loopmeditatie, dharmalezing, delen, vraag en antwoord. De meditaties worden uitgevoerd volgens de traditie van zenmeester Thich Nhat Hanh en de Plum Village gemeenschap.

Eveline Beumkes2016Thema 6 oktober: Juiste mindfulness door Eveline Beumkes

Wie heeft er tegenwoordig niet van 'mindfulness' gehoord? Er wordt over geschreven in het blad 'Metro' en in de Margriet en het is onderdeel geworden van menige therapie. In het Edele Achtvoudige Pad wordt gesproken over 'de Juiste Mindfulness'. Dat impliceert dat er ook 'Onjuiste Mindfulness' bestaat. Wat is het verschil? Op deze dag van Aandacht staan we stil bij de kenmerken van 'de Juiste Mindfulness'.

Voor wie? Iedereen is van harte welkom. Je hoeft geen ervaring te hebben met meditatie.

Locatie: De dagen vinden plaats in de Besant Hall van het Internationaal Theosofisch Centrum, Meentweg 9, 1411 GR Naarden. Voor meer bijzonderheden zie ‘Locatie’ bovenaan deze pagina. Een routebeschrijving en een carpoollijst worden tevoren toegestuurd.

Deelnameprijs: € 25, inclusief koffie en thee, vegetarische broodmaaltijd. 
Reductieprijs voor studenten en mensen in gelijke inkomenssituaties: € 19. Na afloop kun je dana geven aan de leraar als dank voor het onderricht.

Aanmelden: De inschrijving verloopt online via deze website. Zie de knop ‘Inschrijven’ onderaan deze aankondiging (vanaf november 2017). De inschrijving is definitief na betaling. Je kunt annuleren tot 2 weken voor de aanvang van de bijeenkomst. Je ontvangt dan de inschrijfkosten retour minus 25% administratiekosten. Het maximum aantal deelnemers is 40.

Contactinformatie
E-mailadres:

waterlelie

homepage image placeholder