Mindfulness in de traditie van Thich Nhat Hanh

Meditatiedagen & Retraites

Stichting Leven in Aandacht organiseert meditatiedagen en retraites in Nederland en Vlaanderen - onder de noemer Verdiepingsprogramma. Alle activiteiten hebben de mindfulness traditie van Thich Nhat Hanh als basis. De dagen en weekends worden begeleid door ervaren beoefenaars, zoals Dharmaleraren en leden van de Orde van Interzijn

Al benieuwd naar ons programma voor 2019? Kijk hier

Mindfulness in de traditie van Thich Nhat Hanh - Verdiepingsweekend

Tijdstip
14 Sep 2018 18:00 tot 16 Sep 2018 17:00
Locatie
Bosoord, Loenen Hoofdweg 109, 7371 GE Loenen, Nederland
Beschrijving

Ontdek de diepere lagen van meditatie en mindfulness in de traditie van Thich Nhat Hanh met dharmaleraar Eveline Beumkes.

Ik adem in en kom tot rust
Ik adem uit en glimlach
Thuisgekomen in het nu
Wordt dit moment een wonder
- Thich Nhat Hanh

De mooiste liefdesverklaring die ik ooit gehoord heb is "Als ik bij jou ben, wil ik nooit ergens anders zijn". Dit is precies wat de mindfulness-beoefening mij laat ervaren: Als ik (werkelijk) hier ben, wil ik nooit ergens anders zijn. Onverdeelde aandacht werkt als een toverstafje dat van regendruppels diamanten maakt en plassen tot een heilige handeling verheft. Niet voor niets spreekt Thich Nhat Hanh over the 'Miracle of Mindfulness'. Alles waar we diepgaand contact mee maken door er onze onverdeelde aandacht aan te geven, verandert van iets (schijnbaar) gewoons ... in een wonder. De sleutel om dit wonder te realiseren is onvoorstelbaar eenvoudig: het volgen van de ademhaling. In dit weekend oefenen we hiermee a.d.h.v. meditatievormen die Thich Nhat Hanh ons aanreikt, gebaseerd op de Soetra over de Vier Velden van Aandacht. Het uitwisselen van ervaringen vormt - naast uitleg en oefening - een belangrijk onderdeel van het programma. 

Eveline Beumkes2016Begeleiding: de weekend worden begeleid door dharmaleraar Eveline Beumkes 

Voor wie: iedereen is welkom, ervaring met mindfulness is wenselijk maar niet noodzakelijk.

Waar: Conferentiecentrum Bosoord, Loenen. Bekijk hier de faciliteiten van dit centrum. Tevoren ontvang je een routebeschrijving en een carpoollijst om het reizen te vergemakkelijken. 

Data en tijden:  vrijdag 14 september om 18.00 start van het weekend met een broodmaaltijd. Je bent welkom vanaf 16.00 uur. Einde programma zondag 16 september 16 uur. Na gezamenlijk opruimen en schoonmaak zijn we uiterlijk 17.00 uur klaar.

Kosten: € 244, inclusief heerlijke vegetarische maaltijden, een comfortabele (2-persoons) hotelkamer. Inbegrepen is ook de vergoeding van de leraar (dus geen dana na afloop). Er zijn geen 1-persoonskamers meer beschikbaar. Je kunt je wel op een wachtlijst voor 1-persoonskamers laten zetten.. Een linnenpakket huren kost € 5.. 

Reductieprijs voor studenten en mensen in een soortgelijke inkomenssituatie: € 183. 

Aanmelden: de inschrijving start 1 juni 2018 online. Onderaan deze pagina verschijnt dan een knop 'Inschrijven'.Je inschrijving is definitief na betaling. Je kunt annuleren tot 14 dagen voor de startdatum van het eerste weekend. Je krijgt dan je inschrijfgeld retour na aftrek van 25% administratiekosten. Het maximale aantal deelnemers is 20.

Contactinformatie
E-mailadres:

 
homepage image placeholder