Skip to main content

Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Fris opnieuw beginnen - verdiepingsdag Vlaanderen

now

Elk moment is een brandnieuw en fris moment.

 In onze dagdagelijkse staat van zijn, zien we het huidige moment vaak over het hoofd. We zijn nog iets uit het verleden aan het herkauwen, of we zitten al in de toekomst. En dat is jammer, vermits het huidige moment het enige moment is dat we echt ter beschikking hebben.

We zijn in staat om elk moment fris te zijn, elk moment nieuw te zijn, maar vaak staan we onszelf in de weg omdat we gevangen zitten in gewoontepatronen, beelden en ideeën over wie we zijn, wie de ander is en hoe onze omgeving is. Zijn we bereid onze ideeën en concepten los te laten en het huidige moment werkelijk te ervaren?

Als ik er ben voor dit moment, is dit moment er voor mij. . Werkelijke aanwezigheid maakt fris. Fris zijn maakt ons werkelijk aanwezig.

We worden in deze dag uitgenodigd om terug te keren naar het nu. Het nu ervaren als fris moment, telkens opnieuw, maar zonder het nu te idealiseren. We zullen ook samen stil staan bij de vraag: wat als “het nu” niet leuk is. En welke plek krijgt plannen maken voor de toekomst?

Marleen 1
Begeleiding:
 Marleen Van den Bosch.
Marleen begeleidt de sangha van Leuven sinds 2007 en is sinds 2013 lid van de Orde van Interzijn en sinds juni 2022 dharmaleraar. Daarnaast heeft ze ook een eigen praktijk: Praktijk voor levenskunst en mindfulness, waarin ze werkzaam is als gesprekstherapeute en mindfulnesstrainer.
Meer info: www.marleen-vandenbosch.be 

Voor wie? Iedereen is van harte welkom.

Datum en tijden: zondag 23 april 2023. Aanvang om 10 uur en einde om 16 uur. Je bent welkom vanaf 9.30 uur.

Locatie: De dag vinden plaats in C.C. Oratoriënhof, Mechelsestraat 111, 3000 Leuven. Voor meer bijzonderheden zie ‘Locatie’ onderaan deze aankondiging. Daar staat ook een routebeschrijving op.

Programma: zit- en loopmeditatie, dharmalezing , totale ontspanning, dharmadelen rond het thema fris opnieuw beginnen. De meditaties worden uitgevoerd volgens de traditie van zenmeester Thich Nhat Hanh en de Plum Village gemeenschap.

Kosten: De deelnameprijs is 25 euro. 

Meenemen: Eventueel je eigen meditatiekussen of bankje. Er zijn genoeg matjes, een beperkt aantal kussentjes aanwezig. Neem je eigen vegetarische lunch mee. Voor koffie en thee en water wordt gezorgd

Aanmelden: via de knop "inschrijven" onderaan

Annuleringsvoorwaarden: we hanteren de volgende annuleringsregeling: tot 4 weken voor aanvang 90% restitutie van het inschrijfgeld; tot 2 weken 75%; daarna geen restitutie.

Contact: sangha.vlaanderen@gmail.com

Deze activiteit is volgeboekt. Je kan je inschrijven op de wachtlijst.
Wanneer inschrijven mogelijk is, zijn dat vrijgekomen plaatsen voor de mensen op de wachtlijst.

Evenement Eigenschappen

Startdatum 23-04-2023 10:00
Einddatum 23-04-2023 16:00
Max. deelnemers 28
Ingeschreven 27
Aantal plaatsen 1
Sluitingsdatum 19-04-2023
Prijs per persoon 25 euro
Locatie C.C. Oratoriënhof, Leuven

Wij accepteren geen inschrijvingen meer

Locatie Kaart