Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Harmonie in de sangha - Ontmoetingsweekend

SOWIn het jaar dat Stichting Leven in Aandacht 25 jaar bestaat wordt er weer een ontmoetingsweekend voor sangha’s georganiseerd. Een vreugdevol en intensief weekend waarin vertegenwoordigers (zowel beginnend als ervaren) van allerlei sangha’s uit Nederland en Vlaanderen elkaar kunnen ontmoeten, elkaar wederzijds kunnen inspireren en gezamenlijk kennis en vaardigheden kunnen opdoen. Hoe komt er harmonie in de sangha? Hoe gaan we om met de vele verschillende gezichtspunten? En wat maakt ons tot een sangha in de Plum Village traditie?

Data en tijden 2021: Het programma begint vrijdag 19 november om 17.00 uur. Vanaf 15.00 uur ben je welkom. Zondag 21 november eindigt het programma om 16.00 uur. Na gezamenlijk opruimen kunnen we uiterlijk 17.00 uur naar huis. [deze data zijn nog onder voorbehoud]

Locatie: Bosoord in Loenen (bij Apeldoorn). Lees meer over de faciliteiten van Bosoord. Tevoren sturen we informatie over OV en route en een carpoollijst om afspraken te maken met elkaar mee te rijden.

Voor wie: Je bent welkom als je wilt reflecteren op hoe het gaat in jouw sangha en welke rol jij daarbij zou kunnen en willen spelen. Mensen die een sangha willen oprichten zijn ook van harte welkom, net zo goed als mensen die al deel uitmaken van de kerngroep van een sangha of die een Wake Up sangha begeleiden. Als sangha kun je eventueel 2 of zelfs 3 vertegenwoordigers naar het weekend laten gaan (en –tip- ook als sangha een bijdrage leveren in hun kosten).

Programma: Het SanghaOntmoetingsweekend is opgezet als een retraiteweekend. De gebruikelijke dagindeling van Plum Village retraites wordt gevolgd. Er is gelegenheid om te oefenen in een familiegroep met het begeleiden van de zit- en loopmeditaties, de mindful movements, het uitnodigen van de bel en het lezen van teksten en contemplaties.  Daarnaast zijn er programmaonderdelen waarin ervaringen en inspiratie gedeeld kunnen worden aan de hand van thema’s.

Begeleiding: Het weekend wordt begeleid door mensen van de Sangha Opbouw Werkgroep, zoals dharmaleraren Hilly Bol en Françoise Pottier, OI-leden en …..  Wake Up is van harte welkom.

Kosten:  De deelnameprijs (A tarief) is € 190 [nog onder voorbehoud] (alles inbegrepen, zoals heerlijke vegetarische maaltijden, een comfortabele 2p hotelkamer). Er zijn ook enkele 1p kamers. Na afloop wordt geen dana gevraagd. Het B tarief voor studenten en mensen met vergelijkbare inkomenssituatie is €140 [nog onder oorbehoud].  Voor € 5 huur je een linnenpakket en de toeslag voor een 1p kamer is € 25.

Aanmelden: de inschrijving start 1 september 2021 online via deze website.  Zie knop Inschrijven helemaal onderaan deze pagina (verschijnt t.z.t.). Bij afmelden geldt de volgende annuleringsregeling: tot 4 weken voor aanvang 90% restitutie van het inschrijfgeld; tot 2 weken 75%; daarna geen restitutie.

Contact:

Evenement Eigenschappen

Startdatum 19-11-2021 17:00
Einddatum 21-11-2021 17:00
Registratie Startdatum 01-10-2021
Max. deelnemers 35
Ingeschreven 0
Aantal plaatsen 35
Prijs per persoon wordt nog vastgesteld
Locatie Bosoord, Loenen

Locatie Kaart

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden