Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Harmonie in de sangha - Ontmoetingsweekend

In het jaar dat Stichting Leven in Aandacht 25 jaar bestaat wordt er weer een ontmoetingsweekend voor sangha’s georganiseerd. Een vreugdevol en intensief weekend waarin vertegenwoordigers (zowel beginnend als ervaren) van allerlei sangha’s uit Nederland en Vlaanderen elkaar kunnen ontmoeten, elkaar wederzijds kunnen inspireren en gezamenlijk kennis en vaardigheden kunnen opdoen. Hoe komt er harmonie in de sangha? Hoe gaan we om met de vele verschillende gezichtspunten? En wat maakt ons tot een sangha in de Plum Village traditie?

Data en tijden 2021: Het programma begint vrijdag 5 maart om 17.00 uur. Vanaf 15.00 uur ben je welkom. Zondag 7 maart eindigt het programma om 16.00 uur. Na gezamenlijk opruimen kunnen we uiterlijk 17.00 uur naar huis.

Locatie: Bosoord in Loenen (bij Apeldoorn). Lees meer over de faciliteiten van Bosoord. Tevoren sturen we informatie over OV en route en een carpoollijst om afspraken te maken met elkaar mee te rijden.

SOWVoor wie: Je bent welkom als je wilt reflecteren op hoe het gaat in jouw sangha en welke rol jij daarbij zou kunnen en willen spelen. Mensen die een sangha willen oprichten zijn ook van harte welkom, net zo goed als mensen die al deel uitmaken van de kerngroep van een sangha of die een Wake Up sangha begeleiden. Als sangha kun je eventueel 2 of zelfs 3 vertegenwoordigers naar het weekend laten gaan (en –tip- ook als sangha een bijdrage leveren in hun kosten).

Programma: Het SanghaOntmoetingsweekend is opgezet als een retraiteweekend. De gebruikelijke dagindeling van Plum Village retraites wordt gevolgd. Er is gelegenheid om te oefenen in een familiegroep met het begeleiden van de zit- en loopmeditaties, de mindful movements, het uitnodigen van de bel en het lezen van teksten en contemplaties.  Daarnaast zijn er programmaonderdelen waarin ervaringen en inspiratie gedeeld kunnen worden aan de hand van thema’s.

Begeleiding: Het weekend wordt begeleid door mensen van de Sangha Opbouw Werkgroep, zoals dharmaleraren Hilly Bol en Françoise Pottier, OI-leden en …..  Wake Up is van harte welkom.

Kosten:  De deelnameprijs (A tarief) is € 160 (alles inbegrepen, zoals heerlijke vegetarische maaltijden, een comfortabele 2p hotelkamer). Er zijn ook enkele 1p kamers. Na afloop wordt geen dana gevraagd. Het B tarief voor studenten en mensen met vergelijkbare inkomenssituatie is € 120.  Voor € 5 huur je een linnenpakket en de toeslag voor een 1p kamer is € 25.

Aanmelden: de inschrijving start 1 december 2020 online via deze website.  Zie knop Inschrijven bovenaan deze pagina (verschijnt t.z.t.). Bij afmelden geldt de volgende annuleringsregeling: tot 4 weken voor aanvang 90% restitutie van het inschrijfgeld; tot 2 weken 75%; daarna geen restitutie.

Evenement Eigenschappen

Startdatum 05-03-2021 17:00
Einddatum 07-03-2021 17:00
Registratie Startdatum 01-12-2020
Max. deelnemers 18
Ingeschreven 0
Aantal plaatsen 18
Prijs per persoon Variërend van 120 tot 160 euro
Locatie Bosoord, Loenen

Locatie Kaart

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden