Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Hartsoetra - Studiedag 3/3

De Boeddha heeft in zijn leven veel leerredes gegeven die bewaard zijn gebleven als Soetra en ook na hem zijn er talloze Soetra’s geschreven, die ook in de huidige tijd nog het lezen, bestuderen en naleven waard zijn. In deze korte serie van 3 studiedagen worden drie Soetra’s behandeld die van betekenis kunnen zijn voor ons leven. De serie:

  • zaterdag 19 september: De Acht inzichten van de grote wezens door Hilly Bol
  • zaterdag 10 oktober: Het net van sensuele liefde door Jorieke Rijsenbilt
  • zaterdag 14 november: de Hartsoetra door Paula van Pijpen

Je bent welkom om de hele serie te volgen, maar de dagen zijn ook afzonderlijk te volgen.

Zaterdag 14 november: De hartsoetra

PaulaBegeleiding door Paula van Pijpen, lid van de Orde van Interzijn

Thema: De Hartsoetra, het inzicht dat ons naar de andere oever brengt.

De hartsoetra bevat de essentie van de boeddhistische leer. Deze soetra wordt over heel de wereld in alle mahayana-boeddhistische tradities, vaak dagelijks, gechant of gereciteerd.  Thich Nhat Hanh heeft in 2014 een nieuwe vertaling gemaakt om de betekenis van het woord  leegte (“emptiness”) te verhelderen, zodat het niet als nihilisme kan worden opgevat, maar dat leegte betekent dat iets leeg is van een afzonderlijk zelf, en met alles verbonden. 

Op deze verdiepingsdag zullen we nagaan hoe de boeddhistische begrippen als 'leegte' en 'vrij van een afzonderlijk zelf' voor ons eigen leven van betekenis kunnen zijn.

Tijden: aanvang om 10 uur en einde om 16 uur. Je bent welkom vanaf 9.30 uur. 

Programma: In de ochtend is er een lezing over het thema. In de middag wisselen we inzichten en ervaringen uit in kleine groepen. Vragen kunnen worden voorgelegd in een Vraag & Antwoord sessie. Deze dag is ook een dag van aandacht, rust en stilte. We beoefenen zit- en loopmeditatie (buiten) en eten grotendeels in stilte. 

Voor wie? Iedereen is van harte welkom. Je hoeft geen ervaring te hebben met meditatie.

Locatie: De dagen vinden plaats in de Besant Hall van het Internationaal Theosofisch Centrum, Meentweg 9, 1411 GR Naarden. Voor meer bijzonderheden zie ‘Locatie’ bovenaan deze pagina. Daar staat ook een routebeschrijving op. Een  carpoollijst wordt tevoren toegestuurd zodat je een afspraak kunt maken om mee te rijden. Liever met het OV? Op het inschrijfformulier kun je aangeven dat je opgehaald wilt worden van het station Naarden-Bussum.

DeelnameprijsTarief A: € 25, inclusief koffie en thee. Na afloop wordt Dana (donatie) gevraagd voor de leraar als dank voor het onderricht. Tarief B (voor studenten en mensen met een beperkt inkomen): € 15. 
Na afloop wordt Dana gevraagd voor de leraar als dank voor het onderricht en bijdrage aan haar levensonderhoud.
Je wordt gevraagd zelf je vegetarische lunch mee te nemen.

Aanmelden: De inschrijving verloopt online via deze website. Op dit moment vindt nog overleg plaats met de locatie.  Zie de knop ‘Inschrijven’  helemaal bovenaan deze aankondiging (verschijnt tzt). De inschrijving is definitief na betaling. 
Bij afmelden geldt de volgende annuleringsregeling: tot 4 weken voor aanvang 90% restitutie van het inschrijfgeld; tot 2 weken 75%; daarna geen restitutie. Als je de hele serie hebt geboekt, kan je alleen vóór de eerste verdiepingsdag afzeggen.

Lees hier de tekst van de Hartsoetra

Evenement Eigenschappen

Startdatum 14-11-2020 10:00
Einddatum 14-11-2020 16:00
Registratie Startdatum 01-07-2020
Max. deelnemers 20
Ingeschreven 0
Aantal plaatsen 20
Prijs per persoon Van 15 tot 25 euro
Locatie Internationaal Theosofisch Centrum, Naarden

Locatie Kaart

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © 2018 Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden