Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Weet je het zeker? - Weekendretraite met br Phap Xa

phap xa 2020 retraite EIABDe herontdekking van ons ware zelf

Het volgen en genieten van onze ademhaling helpt ons tot rust te komen en diep met onszelf in contact te komen. Toch gaan eenvoudige oefeningen gemakkelijk onder in de hectiek van onze drukke agenda’s. Daarbij vergeten we vaak onze allerbelangrijkste afspraak: de afspraak met ons leven in het huidige moment.

In onze beoefening gaat het niet om presteren, maar om liefde en mededogen – ook voor onszelf. Daarom leggen we ons oor te luisteren om te horen wat ons lichaam en onze gevoelens ons te vertellen hebben. Dit kunnen we allemaal als er genoeg stilte van binnen is.

Mediteren wordt pas echt interessant wanneer we steeds nieuwe dingen blijven ontdekken over onszelf en anderen. Daarom worden we steeds uitgedaagd onze waarnemingen en overtuigingen onbevooroordeeld onder de loep te nemen. Dit gaat alleen met een zuiver meetinstrument: onze heldere geest, die onmetelijke ruimte heeft voor andere meningen en overtuigingen. Voor deze open en ruime geest zullen we in deze weekendretraite goed zorgen, door onze beoefening van mindfulness in het zitten, lopen, eten, etc.

Voor wie: iedereen is welkom om mee te oefenen en te mediteren.

Datum/ tijd: Het weekend start vrijdag 15 oktober om 18 uur met een lichte maaltijd. Het programma eindigt zondag 17 oktober om 16 uur. Na gezamenlijk opruimen en schoonmaak zijn we uiterlijk 17 uur klaar.

Locatie: Het weekend vindt plaats in Conferentiecentrum Bosoord in Loenen. Lees meer over de faciliteiten van Bosoord. 

Begeleiding: de retraite wordt begeleid door de Nederlandse broeder Phap Xa. De voertaal is Nederlands.

Kosten: De deelnameprijs is 200 euro. Voor studenten en mensen in een vergelijkbare financiele situatie is een tarief van 150 euro beschikbaar. Er zijn voldoende 1-persoonskamers. Deze kosten 25 euro extra.
Huur linnenpakket kost 5 euro extra.

Carpoolen: Als je een rit kunt aanbieden geef je je op via deze link. Als je een rit zoekt ga je ook naar deze webpagina 

Aanmelden: De inschrijving verloopt online en start 1 september. Zie de knop Inschrijven helemaal onderaan deze aankondiging (verschijnt tzt).

In principe krijgt iedereen een 1-persoonskamer, tenzij je de kamer deelt met een huisgenoot. Vrienden die gevaccineerd zijn kunnen ook een kamer delen. Geef bij de inschrijving wie deze vriend(in) is zodat wij de kamers goed kunnen indelen. Er zijn voldoende 1-persoonskamers.
Bij afmelden geldt de volgende annuleringsregeling: tot 4 weken voor aanvang 90% restitutie van het inschrijfgeld; tot 2 weken 75%; daarna geen restitutie.

Coronamaatregelen: We weten nu niet welke coronamaatregelen in oktober van toepassing zijn. We gaan nu nog uit van 1.5m afstand houden, hygienemaatregelen en iedereen zoveel mogelijk op 1-persoonskamers. Maar wellicht worden deze maatregelen losgelaten. Ook verscherping is niet geheel uitgesloten. Als het weekend door coronamaatregelen niet door kan gaan, gaat het online en krijg je geld retour.

Contact:  

Evenement Eigenschappen

Startdatum 15-10-2021 18:00
Einddatum 17-10-2021 17:00
Max. deelnemers 35
Ingeschreven 29
Aantal plaatsen 6
Sluitingsdatum 14-10-2021 12:00
Prijs per persoon 150 tot 225 euro
Locatie Bosoord, Loenen

Locatie Kaart

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden