Skip to main content

Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Hoe werkt onze geest? - Online cursus Boeddhistische psychologie

We zijn blij te kunnen aankondigen dat br Phap Xa de online cursus over boeddhistische psychologie voort gaat zetten in het najaar van 2022. In de derde reeks van deze online cursus nemen we het zevende bewustzijnsniveau onder de loep: manas. Manas wil ons beschermen en staat sterk onder de invloed van ons overlevingsinstinct. Helaas heeft manas veel verkeerde waarnemingen, die heel veel lijden in ons leven veroorzaken.

We gaan nu voortbouwen op ons begrip van het opslagbewustzijn - wat het onderwerp van de afgelopen twee jaar was - en op een hele praktische manier naar manas kijken. We onderzoeken op welke manieren we de werkwijze van manas in ons dagelijks leven beter kunnen herkennen, zodat manas langzaam maar zeker minder macht over ons heeft.

Voor het begrijpen van onze geest gaan beoefening en studie hand in hand. Als we onszelf beter begrijpen, kunnen we onze liefde voor onszelf beter tot uitdrukking brengen en beter voor onszelf zorgen.

Deze winter hebben we 9 keer de gelegenheid om een uur lang met elkaar online te studeren en te beoefenen. We beginnen op zaterdagochtend om 10.30 uur met een geleide meditatie met daarna een korte lezing over de boeddhistische psychologie. De lezing wordt opgenomen en is naderhand op video te bekijken.

Leraar: deze cursus wordt gegeven door br. Phap Xa, een Nederlandse monnik die leeft in het EIAB. Lees meer

Phap xa 2021

Eerdere series: je kunt de video’s van de twee eerdere series raadplegen. Via deze website vind je ze allemaal.  

Aanmelden: je kunt je vanaf 1 oktober online aanmelden voor deze nieuwe serie van 9 bijeenkomsten via deze website. Ga hiervoor naar de knop Inschrijven helemaal onderaan deze aankondiging (verschijnt t.z.t).  

Data:
 november 2022 (19, 26), december 2022 (3, 10, 17), januari 2023 (7, 14 en 28), febr 2023 (4)
Tijd: van 10.30 tot 11.30 uur.

Organisatie: Deze cursus wordt georganiseerd door het EIAB in samenwerking met St. Leven in Aandacht. De online verbinding gaat via Zoom. Enkele dagen voor iedere online bijeenkomst ontvang je via Programma Leven in Aandacht een uitnodiging met de zoomlink.

Kosten: Aan deze cursus kun je gratis deelnemen. Donaties zijn voor het EIAB natuurlijk een grote en belangrijke steun. Ga naar dit adres om via Paypal te doneren aan de monastieke gemeenschap van het EIAB. Of maak zelf een bedrag over aan:

EIAB
Kreissparkasse Köln:
IBAN: DE27 3705 0299 0341 552932
SWIFT-BIC: COKSDE33

Aanbevolen literatuur: Thich Nhat Hanh, Understanding our Mind (Engels).
Nederlandse vertaling (Hoe werkt onze geest?) verkrijgbaar bij de boekhandel en bij boeken webshops.

Contact: liaprogramma@aandacht.net 

Evenement Eigenschappen

Startdatum 19-11-2022 10:30
Einddatum 19-11-2022 11:30
Max. deelnemers 130
Ingeschreven 111
Aantal plaatsen 19
Sluitingsdatum 17-11-2022 12:00
Prijs per persoon donatie aan EIAB

Wij accepteren geen inschrijvingen meer