Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

In verbinding staan - Retraiteweekend

in verbing handen

Als we het gevoel hebben er alleen voor te staan kunnen we ons heel eenzaam voelen. We staan dan niet meer in verbinding met alles wat ons omringt. Onze leraar Thich Nhat Hanh leert ons echter dat we continu in verbinding staan, bijvoorbeeld met onze familie, onze spirituele voorouders en met de Aarde. Dat we deel zijn van een prachtig patroon van het leven, dat zich naar alle kanten uitstrekt. Als we dit doorzien en ervaren kunnen we ons gesteund voelen door de hele kosmos. 

In dit weekend gebruiken we de Drie Buigingen van Thay (leraar) als leidraad. We verbinden ons met onze adem en buigen naar onze (spirituele en andere) voorouders en nakomelingen, naar alle mensen en levende soorten die op op dit moment met ons in deze wereld leven, en naar het feit dat we deel uitmaken van de stroom van leven die al duizenden jaren oud is.  We doen dit met een ceremonie en onderzoeken ook de diepere betekenis van de teksten voor ons persoonlijke dagelijks leven. 

Klik hier voor de tekst van de Drie Buigingen

Voor wie: dit weekend is bedoeld voor mensen die al enige ervaring hebben met mediteren in de traditie van Thich Nhat Hanh.

Datum/ tijd: Het weekend start vrijdag 4 februari om 18 uur met een lichte maaltijd. Het programma eindigt zondag 6 februari om 16 uur. Na gezamenlijk opruimen en schoonmaak zijn we uiterlijk 17 uur klaar.

Locatie: Het weekend vindt plaats in Conferentiecentrum Bosoord in Loenen. Lees meer over de faciliteiten van Bosoord. 

Carpoolen: Als je een rit kunt aanbieden geef je je op via deze link. Als je een rit zoekt ga je ook via deze link naar de webpagina met aangeboden ritten

Begeleiding: de retraite wordt begeleid door dharmaleraar Marjolijn van Leeuwen 

Kosten: De deelnameprijs is nog niet bekend. Voor studenten en mensen in een vergelijkbare financiele situatie is een tarief van ... beschikbaar. Er zijn enkele 1-persoonskamers. Deze kosten 25 euro extra. Huur linnenpakket kost 5 euro extra. Na afloop wordt dana gevraagd voor de begeleiders als dank voor onderricht.

Aanmelden: De inschrijving verloopt online en start 15 december. Zie de knop Inschrijven helemaal onderaan deze aankondiging (verschijnt tzt). Je kunt een kamer delen. 
Bij afmelden geldt de volgende annuleringsregeling: tot 4 weken voor aanvang 90% restitutie van het inschrijfgeld; tot 2 weken 75%; daarna geen restitutie.

Contact:  

Evenement Eigenschappen

Startdatum 04-02-2022 18:00
Einddatum 06-02-2022 17:00
Registratie Startdatum 15-12-2021
Max. deelnemers 20
Ingeschreven 0
Aantal plaatsen 20
Sluitingsdatum 03-02-2022 12:00
Prijs per persoon nog niet bekend
Locatie Bosoord, Loenen

Locatie Kaart

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden