Skip to main content

Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Mindfulness middag met kloosterlingen Plum Village

A Path To Peace | Plum Village

Being Peace, lezing zuster True Dedication

Vanaf eind april maakt zuster True Dedication een tour door Nederland met een team monniken en nonnen van Plum Village. Ze begeleidt een grote retraite in Beukenhof en geeft lezingen in Amsterdam, Utrecht en Nijmegen. Aanleiding is de verschijning van het laatste boek van Thich Nhat Hanh: 'Met zen de planeet redden'. Zuster True Dedication zal met de andere kloosterlingen concrete oefeningen en inzichten delen uit dit boek, dat zij zelf heeft samengesteld en van uitleg voorzien.

De monniken en nonnen van Plum Village die samen met zuster True Dedication het programma verzorgen zijn: sr Sang Nghiem, br. Pham Hanh, br Ruong Hieu. 

Datum en tijden: donderdag 5 mei, start 14 uur, einde 17.00 uur. Je bent welkom vanaf 13.00 uur. Na afloop is er loopmeditatie buiten langs de IJpromenade. 

Locatie: Tolhuistuin, zaal Galerij, IJpromenade 2, 1031 KT Amsterdam

Vervoer: Tolhuistuin ligt aan de overkant van het IJ, tegenover het Centraal Station en is goed te bereiken met de pont, die gratis is en dag en nacht vaart. De dichtstbijzijnde parkeergarage is onder de A’DAM Toren, Overhoeksplein 5.

Programma: op het programma staan: begeleide meditatie, lezing, vraag en antwoord, loopmeditatie na afloop langs de IJkade

Voor wie: iedereen is welkom

Begeleiding: zuster True Dedication en andere kloosterlingen van de Plum Village gemeenschap voor geengageerd boeddhisme. Maak kennis met alle kloosterlingen die de bijeenkomst begeleiden

Taal: de taal van het middagprogramma is afwisselend Engels en Nederlands. Je kunt je aanmelden via het inschrijfformulier om simultaan vertaling te ontvangen (via klein kastje en headset).

Kosten: er zijn nog 2 deelnameprijzen: € 27,50 en € 20, naar eigen keuze. Het studententicket van 12,50 euro is niet meer beschikbaar. Na afloop wordt dana gevraagd voor de kloosterlingen, een mooie boeddhistische gewoonte om dank te betuigen voor het onderricht.

Aanmelden: de middag is volgeboekt. Ook voor de wachtlijst kun je je nu niet meer opgeven.

Bij afmelden geldt de volgende annuleringsregeling: tot 4 weken voor aanvang 90% restitutie van het inschrijfgeld; tot 2 weken 75%; daarna geen restitutie.

Contact: liaprogramma@aandacht.net

Evenement Eigenschappen

Startdatum 05-05-2022 14:00
Einddatum 05-05-2022 17:00
Max. deelnemers 250
Ingeschreven 249
Aantal plaatsen 1
Sluitingsdatum 04-05-2022 20:30
Prijs per persoon van 12,50 tot 27,50 euro
Locatie Tolhuistuin, Amsterdam

Wij accepteren geen inschrijvingen meer

Locatie Kaart