Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Onze liefde levend houden -Verdiepingsdag 5/5

Jorieke RijsenbiltOnze leraar Thich Nhat Hanh geeft ons in zijn boek Intimiteit inzicht in hoe we onze relaties kunnen onderhouden, ze fris kunnen houden, en we onze partner kunnen accepteren en van hem of haar houden zoals hij of zij is. Hij geeft concreet advies over hoe je vol aandacht en voedend voor elkaar blijft te midden van onze vele verantwoordelijkheden en de drukte van het dagelijks leven.

Zondag 6 juni: Trouw: een relatie aangaan is een avontuurlijke reis,  met Jorieke Rijsenbilt, lid van de orde van Interzijn.

Je moet heel wijs en geduldig zijn om je liefde levend te houden zodat hij lange tijd standhoudt. 

Tijden: aanvang om 10 uur en einde om 16 uur. Je bent welkom vanaf 9.30 uur.

Programma: In de ochtend is er een lezing over het thema. Door een loopmeditatie zijn we ook buiten op het prachtige landgoed van het ITC. Inzichten en ervaringen over het thema wisselen we uit in kleine groepen. Vragen kunnen worden voorgelegd in een Vraag & Antwoord sessie. Deze dag is ook een dag van aandacht, rust en stilte. We beoefenen zit- en loopmeditatie (buiten) en eten grotendeels in stilte.

Voor wie? Iedereen is van harte welkom. Enige ervaring met de beoefening in de traditie van Thich Nhat Hanh is prettig.

Locatie: De dagen vinden plaats in de Besant Hall van het Internationaal Theosofisch Centrum (ITC), Meentweg 9, 1411 GR Naarden. Voor meer bijzonderheden zie ‘Locatie’ onderaan deze aankondiging. Daar staat ook een routebeschrijving op. Een carpoollijst wordt tevoren toegestuurd zodat je een afspraak kunt maken om mee te rijden.

Deelnameprijs: van 20 tot 30 euro per dag. Na afloop wordt Dana gevraagd voor de leraar als dank voor het onderricht en bijdrage aan zijn of haar levensonderhoud.

Meenemen: neem een doek mee om over je matje of stoel te leggen. Matjes en kussentjes alsook stoelen zijn aanwezig. Je wordt gevraagd zelf je vegetarische lunch mee te nemen.

Aanmelden: We schrijven in eerste instantie in voor de hele serie. Vanaf 1 mei gaat de inschrijving open. Zie knop helemaal onderaan deze aankondiging (verschijnt t.z.t). 
Bij afmelden geldt de volgende annuleringsregeling: tot 4 weken voor aanvang 90% restitutie van het inschrijfgeld; tot 2 weken 75%; daarna geen restitutie.

Corona maatregelen: de verdiepingsdag zal niet doorgaan als de maatregelen van  de overheid dat verbieden. Dan zullen we de dag online aanbieden via Zoom. Uiteraard laten we dit bijtijds - per e-mail - aan de deelnemers weten. 
Vanwege de afstand van 1.5 m laten wij op deze dag maximaal 25 personen toe. Ter plekke hanteren we diverse maatregelen om alles voor iedereen veilig te maken. Tevoren sturen we je hierover informatie toe.

Contact:

Boek: Helaas is het boek Intimiteit niet meer in de boekhandel te verkrijgen. Wel nog op onze boekenstand in Naarden. Je kunt ook de Engelse uitgave bestellen: Fidelity.

Evenement Eigenschappen

Startdatum 06-06-2021 10:00
Einddatum 06-06-2021 16:00
Registratie Startdatum 01-05-2021
Max. deelnemers 20
Ingeschreven 0
Aantal plaatsen 20
Prijs per persoon 20 - 30 euro
Locatie Internationaal Theosofisch Centrum, Naarden

Locatie Kaart

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden