Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Soetra Net van Sensuele Liefde - Studiedag 2/3

De Boeddha heeft in zijn leven veel leerredes gegeven die bewaard zijn gebleven als Soetra en ook na hem zijn er talloze Soetra’s geschreven, die ook in de huidige tijd nog het lezen, bestuderen en naleven waard zijn. In deze korte serie van 3 studiedagen worden drie Soetra’s behandeld die van betekenis kunnen zijn voor ons leven. De serie:

  • zaterdag 19 september: De Acht inzichten van de grote wezens door Hilly Bol
  • zaterdag 10 oktober: Het net van sensuele liefde door Jorieke Rijsenbilt
  • zondag 22 november: de Hartsoetra door Tineke Spruytenburg

Je bent welkom om de hele serie te volgen, maar de dagen zijn ook afzonderlijk te volgen.

Zaterdag 10 oktober: Het net van sensuele liefde

Jorieke RijsenbiltBegeleiding door Jorieke, lid van de Orde van Interzijn en aspirant dharmaleraar

Thema: Thich Nhat Hanh plaatst de eeuwenoude tekst van deze soetra, die oorspronkelijk voor monniken en nonnen is geschreven, in een hedendaags westers boeddhistisch perspectief. 
Wellicht gaat deze soetra over 'Zo mooi anders- en ten diepste hetzelfde zijn'. Laten we het  onderzoeken op deze verdiepingsdag.

Thay zet ons, in zijn commentaar op deze soetra in het boek Intimiteit, aan om de verschillende vormen van liefde en verlangen te onderzoeken. Hij zegt: “Met sensuele liefde wordt de liefde bedoeld waarin verlangen en gehechtheid op de voorgrond staan. Voor heilzame liefde en intimiteit is het nodig om je eerst bewust te worden van wat er in jezelf speelt, je verlangen en gehechtheid leert begrijpen, manieren vindt om eenzaamheid en lijden te transformeren en vrede in jezelf aan kunt raken. Eenzaamheid kan niet worden opgelost met seksuele activiteit. Je moet leren hoe je je op je gemak kunt voelen bij jezelf. Je kunt de ander pas begrijpen als je hebt geleerd diep in jezelf te kijken”.

Tijden: aanvang om 10 uur en einde om 16 uur. Je bent welkom vanaf 9.30 uur. 

Programma: In de ochtend is er een lezing over het thema. In de middag wisselen we inzichten en ervaringen uit in kleine groepen. Vragen kunnen worden voorgelegd in een Vraag & Antwoord sessie. Deze dag is ook een dag van aandacht, rust en stilte. We beoefenen zit- en loopmeditatie (buiten) en eten grotendeels in stilte. 

Voor wie? Iedereen is van harte welkom. Je hoeft geen ervaring te hebben met meditatie.

Locatie: De dagen vinden plaats in de Besant Hall van het Internationaal Theosofisch Centrum, Meentweg 9, 1411 GR Naarden. Voor meer bijzonderheden zie ‘Locatie’ onderaan deze pagina. Daar staat ook een routebeschrijving op. Een  carpoollijst wordt tevoren toegestuurd zodat je een afspraak kunt maken om mee te rijden. 

Coronamaatregelen: Uiteraard volgen wij alle adviezen van de overheid om de bijeenkomst coronaproof te maken. Als je verkouden bent of veel hoest vragen we je niet te komen. Vanwege de afstand van 1.5 m kunnen er maximaal 25 personen deelnemen.

DeelnameprijsTarief A: € 25, inclusief koffie en thee. Tarief B (voor studenten en mensen met een beperkt inkomen): € 15. 
Na afloop wordt Dana gevraagd voor de leraar als dank voor het onderricht en bijdrage aan haar levensonderhoud.
Je wordt gevraagd zelf je vegetarische lunch mee te nemen.

Aanmelden: De inschrijving verloopt online via deze website. Op dit moment vindt nog overleg plaats met de locatie.  Zie de knop ‘Inschrijven’  helemaal onderaan deze aankondiging (verschijnt tzt). De inschrijving is definitief na betaling. 
Bij afmelden geldt de volgende annuleringsregeling: tot 4 weken voor aanvang 90% restitutie van het inschrijfgeld; tot 2 weken 75%; daarna geen restitutie. 

Contact:

 Alvast lezenIntimiteit, van Thich Nhat Hanh

Evenement Eigenschappen

Startdatum 10-10-2020 10:00
Einddatum 10-10-2020 16:00
Registratie Startdatum 01-07-2020
Max. deelnemers 25
Ingeschreven 17
Aantal plaatsen 8
Prijs per persoon Van 15 tot 25 euro
Locatie Internationaal Theosofisch Centrum, Naarden

Locatie Kaart

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden