Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Stevig als een berg - Verkorte online retraite leerkrachten

De geplande mindfulness retraite voor leerkrachten voor het Hemelvaartweekend 2022 gaat niet door. Het aantal aanmeldingen voor deze onderwijsretraite blijft helaas achter bij de verwachtingen. 

Daarom bieden we een ingekort alternatief: zaterdag 28 mei en zondag 29 mei 's ochtends van 7:30 (meditatie) tot circa 13:15 uur kun je deelnemen aan een programma aan met als titel: 'Stevig als een Berg'.

stevig als een berg

Het programma biedt zitmeditatie, uitwisseling, lezingen en meer. De begeleiding is in handen van Tineke Spruytenburg en Miles Dunmore met ondersteuning van Baltus van Laatum.

“I think it is the good teachers who will be able to change the world. 
That’s my belief, because a teacher can nourish, can heal,
can build healthy, happy human beings.”  - 
Thich Nhat Hanh

Inhoudelijk zullen we aandacht besteden aan hoe jij als leraar/docent voor de klas staat, dat wil zeggen de aard en de kwaliteit van jouw aanwezigheid (‘presence’).

Ook laten we je kennis maken met een vorm van 'journalling' (intuïtief schrijven aan de hand van vragen) die bruikbaar is op veel onderwijsniveaus (van groep 7/8 basisschool tot en met universitair onderwijs). Deze vorm van schrijven dient om de essentie van een onderwerp te verkennen en bespreken.

Voor wie: Voor leerkrachten, docenten, klassenassistenten, lerarenondersteuners en andere medewerkers in het onderwijs. Bekendheid met het gedachtengoed en/of ervaring met de beoefening van meditatie en mindfulness in de traditie van Thich Nhat Hanh is een pré maar geen noodzaak.

Voertaal: Nederlands. Zo nu en dan worden onderdelen in het Engels aangeboden, deze worden zoveel mogelijk vertaald naar het Nederlands. We werken via zoom

Data:
  • zaterdag 28 mei 7.30 - 13.15 uur 
  • zondag 29 mei 7.30 - 13.15 uur

Begeleiding: Tineke Spruytenburg en Miles Dunmore

Beiden hebben zij ruime ervaring met lesgeven, met de beoefening van mindfulness in de traditie van Thich Nhat Hanh en zijn verbonden aan de Wake Up Schools beweging van Plum Village. Samen organiseren en faciliteren ze al enkele jaren met veel plezier, onderwijsretraites via het EIAB in Duitsland.

Aan deze ochtenden werkt ook Baltus van Laatum mee als begeleider. Hij is leraar voortgezet speciaal onderwijs. Baltus beoefent mindfulness in zijn werk en begeleidt groepen kinder-mindfulness in Amsterdam. 

Margriet Messelink is tijdens deze retraite host.

Informatie ter voorbereiding: Tijdens de retraite wordt gebruik gemaakt van en verwezen naae het handboek van Wake Up Schools: ‘Happy teachers change the world’ van Thich Nhat Hanh en prof. Katherine Weare.
Het boek ‘Weten wat te doen wanneer je niet weet wat te doen’ van professor emeritus Max van Maanen vormt een bron van inspiratie.  
Ook de film ‘Happy Teachers change the world’, te vinden op de website van Wake Up Schools, is een aanrader. https://wakeupschools.org/calendar/wake-up-schools-films/.

Deelnameprijs: 20- 40 euro, al naargelang je mogelijkheden

Aanmelden: je kunt je aanmelden via deze website. Zie de knop 'Inschrijven' helemaal onderaan deze aankondiging.

AnnuleringsregelingTot 4 weken voor aanvang 90% restitutie van het inschrijfgeld; tot 2 weken 75%; daarna geen restitutie.

Contact: liaprogramma@aandacht.net

Evenement Eigenschappen

Startdatum 28-05-2022 07:30
Einddatum 29-05-2022 13:15
Max. deelnemers 20
Ingeschreven 6
Aantal plaatsen 14
Sluitingsdatum 27-05-2022 12:00
Prijs per persoon 20 - 40 euro

Wij accepteren geen inschrijvingen meer

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden