Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Onszelf helen - de wereld helen. Zomerretraite EIAB

eiab main buildingOok dit jaar biedt de kloostergemeenschap van het EIAB weer een zomerretraite aan voor de Nederlandstalige Sangha.  In principe op locatie, maar hij kan ook online worden bijgewoond. Taal in de retraite: Nederlands / Engels

Onszelf helen - de wereld helen

Door de klimaat- en coronacrisis - en de daarmee samenhangende problemen - is het duidelijk geworden dat we nieuwe wegen moeten vinden om een leefbare toekomst te creëren voor onszelf, onze kinderen, onze samenleving en onze planeet Aarde.

De beoefening van mindfulness stelt ons in staat individuele en collectieve manieren van heling te vinden: wanneer we terugkeren naar het eiland in onszelf en diep inzicht in onszelf ontmoeten, kunnen we onze innerlijke vrijheid aanraken. Op die manier kunnen wij de huidige uitdagingen met een kalme en vredige geest tegemoet treden en manieren vinden om ons op een ethisch verantwoorde wijze in te zetten voor onze persoonlijke en maatschappelijke heling.

Helaas is er geen programma voor kinderen en tieners.

Coronamaatregelen

boeddha in EIABWe gaan er momenteel vanuit, dat we de deuren voor deze retraite kunnen openen en dat we voor Nederland en België weer bereikbaar zijn. Uiterlijk medio juli hakken we de knoop door en zullen we eventuele voorwaarden bekendmaken (zoals bijvoorbeeld negatieve PCR test of vaccinatiebewijs – we volgen de geldende Duitse regels van dat moment). We vragen voor deze eventuele veranderingen om je begrip!

Voor actuele informatie klik hier

Deze retraite vindt bij voldoende aanmeldingen (minimaal 20) ook online plaats. In de online retraite is het Dharma Delen uitsluitend in het Nederlands.

Kosten deelname

Kosten deelname online retraite: 200 euro
Kosten deelname retraite in het EIAB, afhankelijk van keuze kamer: 320 - 460 euro.

Carpoolen

Via een nieuw online programma 'CarpolOrganizer' organiseren we carpoolen. Geef je svp op als chauffeur dan kunnen meerijders jou vinden en een match maken. Ga naar de carpoollink

Aanmelden (website EIAB)

Link voor aanmelding in het Engels
Link voor aanmelding in het Duits

Evenement Eigenschappen

Startdatum 11-08-2021 17:00
Einddatum 15-08-2021 13:00
Max. deelnemers 50
Prijs per persoon zie website EIAB
Locatie EIAB (Duitsland)

Locatie Kaart

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden