Stembevrijding en meditatie - een dag in aandacht

Stembevrijding en meditatie - een dag in aandacht

Van 08 11 2020 10:00 tot 08 11 2020 16:00

Bij Int.Theosofisch Centrum, Naarden

Geplaatst door Webteam LIA

Categorieën: Verdiepingsprogramma LIA

Labels: mindfulness, stembevrijding;

Gezien: 315


Het thema van deze dag is liefhebben?
“Liefde kan onze grootste vreugde zijn of - als die wordt verward met begeerte en gehechtheid - ons grootste leed. Door te begrijpen wat onze wortels van lijden zijn en door onszelf en de ander beter te leren kennen, kunnen we de ontspanning, vreugde en vrede ervaren die voortkomt uit ware liefde.” [Bewerkte tekst uit boek Intimiteit van Thich Nhat Hanh].

Hoe kun je van uit boeddhistisch perspectief naar liefhebben kijken en het de ruimte geven? We nodigen je uit je vanuit de stilte zingend op weg te begeven en alles te verwelkomen wat je tegen komt; de vreugde en de pijn, dat wat schuurt en dat wat vrij maakt. Kortom alles wat je bij het gaan van dat pad tegen komt.

Het is een misverstand dat zingen iets zou zijn dat sommigen wél en anderen niet kunnen. Zingen is een natuurlijk fenomeen, het is natuurlijker dan spreken. Je hoeft dus niet je best te doen om zo goed mogelijk te zingen. Want je kunt al zingen. Stembevrijding kan bij het ontdekken van je zangstem een gids zijn. Het gaat over een pad dat leidt naar je ware zelf, naar loslaten van allerlei mechanismen, door een bedding te creëren waarin alles gezien, geuit, gedeeld en bezongen kan worden. Dat wat je daarin ontdekt, kan in ieders eigen tempo en in ieders eigen maat naar buiten gebracht worden.

Datum en tijd: zondag 8 november van 10 uur tot 16.30 uur. Je bent welkom vanaf 9.30 uur.

Ellen en Jorieke

Programma: Stembevrijdingsoefeningen, (zit)meditatie, zingen van mantra’s en liedjes van Plum Village.

Voor wie: Iedereen is welkom. Het is speciaal deze dag mee te maken met iemand met wie je je verbonden voelt: broer of zus, moeder of vader, zoon of dochter, vriend of vriendin, partner,  collega etc. 

Begeleiding door Jorieke Rijsenbilt, psychotherapeut (op foto rechts) en Ellen Starmans, muziekdocent, beiden stembevrijder en lid van de Orde van Interzijn

Locatie: deze dag vindt plaats in de Besant Hall van het Internationaal Theosofisch Centrum, Meentweg 9, 1411 GR Naarden. Voor meer bijzonderheden zie ‘Locatie’ bovenaan deze pagina. Een routebeschrijving en een carpoollijst worden tevoren toegestuurd. Kom je liever met het OV?  Dan kun je een OV-fiets nemen voor een fraaie fietstocht. We kunnen helaas geen deelnemers ophalen van het station....

Deelnameprijs: A tarief € 25, inclusief koffie en thee. 
B tarief (voor studenten en mensen met een beperkt inkomen): € 15.
Na afloop wordt Dana gevraagd voor de leraar als dank voor het onderricht en bijdrage aan haar levensonderhoud.
Neem zelf een (vegetarische) lunch mee. 

Aanmelden:  De inschrijving loopt via deze websute en start 1 september 2020.
Het is niet mogelijk je voor een deel van de dag op te geven. Deelname is altijd voor de hele dag.  
Bij afmelden geldt de volgende annuleringsregeling: tot 4 weken voor aanvang 90% restitutie van het inschrijfgeld; tot 2 weken 75%; daarna geen restitutie. Het maximum aantal deelnemers is 30.