Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

De weg van liefde en begrip - Retraite Beukenhof

De weg die de Boeddha ging, is de weg van liefde en begrip. Ware liefde kan alleen groeien als we onszelf en anderen beter leren begrijpen. Net zoals liefde altijd kan groeien en altijd voeding nodig heeft, kunnen we ons begrip in ons dagelijks leven voeden met onze beoefening van volle aandacht.

In deze retraite zullen we de werking van onze eigen geest onder de loep nemen, zodat ons diepere inzicht ons hart van liefde laat groeien en we onze angsten los leren laten. Als we ons pad van liefde en begrip gevonden hebben, zullen hoop, vrijheid en stabiliteit ons altijd begeleiden.

Programma: Het programma tijdens dit weekend bestaat uit zit- en loopmeditatie, lezingen, delen, vraag en antwoordsessie, eten in stilte. Op de laatste dag kun je de Vijf Aandachtsoefeningen aannemen. Lees meer hierover

Voertaal: De lezingen en het delen in de families verlopen in het Nederlands. Mogelijk wordt er één Engelstalige familie gevormd, daarom vragen we op het inschrijfformulier of je Engels spreekt.

Data en tijden: Het programma begint donderdag 29 oktober om 17.00 uur. Vanaf 15.00 uur ben je welkom om je te installeren. Zondag 1 november eindigt het programma om 16.00 uur. Na gezamenlijk opruimen kunnen we uiterlijk 17.00 uur naar huis.

Locatie: Groepsaccommodatie De Beukenhof in Biezenmortel.  Lees meer over de faciliteiten van Beukenhof. Tevoren sturen we je een routebeschrijving en een carpoollijst. Uiteraard is de retraite coronaproof georganiseerd.

Voor wie: Iedereen is welkom. Ervaring met meditatie is niet vereist.

phap xaBegeleiding: Het weekend wordt begeleid door broeder Phap Xa (foto) en enkele andere kloosterlingen van de Plum Village gemeenschap.

Kosten: van 180 tot 265 euro. Lakenpakketten zijn bij de prijs inbegrepen. Na afloop wordt dana gevraagd als dank voor het onderricht van de kloosterlingen en bijdrage aan het onderhoud van de kloosters.

Kamers: Er zijn 1- en 2-persoonskamers beschikbaar.  Mensen die alleen komen krijgen een eenpersoonskamer. Stellen, familieleden en close vriend(inn)en (zij die frequent met elkaar optrekken in het dagelijks leven) kunnen samen op één tweepersoonskamer. Geef je kamergenoot aan op het inschrijfformulier.  Je kunt niet elders overnachten (vanwege corona).  Het aantal deelnemers is beperkt tot 45.

Aanmelden: Helaas is de retraite al volgeboekt. Je kunt ook niet meer aanmelden voor de wachtlijst want daar staan ook al veel mensen op. 

Bij afmelden geldt de volgende annuleringsregeling: tot 4 weken voor aanvang 90% restitutie van het inschrijfgeld; tot 2 weken 75%; daarna geen restitutie.

Contact:

Evenement Eigenschappen

Startdatum 29-10-2020 17:00
Einddatum 01-11-2020 17:00
Registratie Startdatum 25-08-2020 08:00
Max. deelnemers 64
Ingeschreven 64
Aantal plaatsen 0
Sluitingsdatum 26-10-2020 12:00
Prijs per persoon 180 tot 265 euro
Locatie Beukenhof, Biezenmortel
Sorry, dit evenement is volgeboekt. Klik op Details voor meer info.

Locatie Kaart

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden