Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Verbinding - 4-daagse retraite met zr. Sang Nghiem en br. Phap Xa

hartsverbindingVerbinding

Ieder van ons heeft behoefte aan contact, zich verbonden voelen. Hoe kunnen we oefenen met dit gevoel in een tijd van social distancing, quarantaine en zoom-bijeenkomsten? Hoe kunnen we ons verbonden voelen met anderen en met ons zelf, met het leven?

Programma: Het programma tijdens dit weekend bestaat uit zit- en loopmeditatie, lezingen, delen, vraag en antwoordsessie, eten in stilte. Op de laatste dag kun je de Vijf Aandachtsoefeningen aannemen. Lees meer hierover

Voertaal: De lezingen en het delen in de families verlopen in het Nederlands. Mogelijk wordt er één Engelstalige familie gevormd, daarom vragen we op het inschrijfformulier of je Engels spreekt.

Begeleiding door zuster Sang Nghiem en br. Phap Xa. Zr Sang Nghiem verblijft als non in Maison de l'Inspir, een klein klooster in Frankrijk. De zuster is van Nederlandse komaf. Zij werd in 2019 tot dharmaleraar gewijd. Br. Phap Xa is een Nederlandse monnik en dharmaleraar die in het EIAB woont. Ook andere kloosterlingen zullen de retraite ondersteunen, zowel wanneer het op locatie is als wanneer het online is.

Data en tijden: Het programma begint donderdag 6 mei om 17.00 uur. Vanaf 15.00 uur ben je welkom om je te installeren. Zondag 9 mei eindigt het programma om 16.00 uur. Na gezamenlijk opruimen kunnen we uiterlijk 17.00 uur naar huis.

Locatie: Groepsaccommodatie De Beukenhof in Biezenmortel.  Lees meer over de faciliteiten van Beukenhof. Tevoren sturen we je een routebeschrijving en een carpoollijst. Uiteraard is de retraite coronaproof georganiseerd.
Als corona een fysieke bijeenkomen niet toe laat dan is de retraite online.

Voor wie: Iedereen is welkom. Ervaring met meditatie is niet vereist.

Kosten: [onder voorbehoud] De deelnameprijs in Beukenhof varieert van 180 (B-tarief) tot 265 euro (A-tarief + 1-persoonskamer). Lakenpakketten zijn bij de prijs inbegrepen. Na afloop wordt dana gevraagd als dank voor het onderricht van de kloosterlingen en bijdrage aan het onderhoud van de kloosters.

Kamers: In Beukenhof zijn 1- en 2-persoonskamers beschikbaar.  Mensen die alleen komen krijgen een eenpersoonskamer. Stellen, familieleden en close vriend(inn)en (zij die frequent met elkaar optrekken in het dagelijks leven) kunnen samen op één tweepersoonskamer. Geef je kamergenoot aan op het inschrijfformulier.  Je kunt niet elders overnachten (vanwege corona).  Het aantal deelnemers is beperkt tot 45. 

Aanmelden: We zullen pas inschrijven vanaf 1 april om meer zeker te zijn van de mogelijkheden binnen de  coronamaatregelen

Contact:

Evenement Eigenschappen

Startdatum 06-05-2021 17:00
Einddatum 09-05-2021 17:00
Registratie Startdatum 01-04-2021
Max. deelnemers 50
Ingeschreven 0
Aantal plaatsen 50
Sluitingsdatum 04-05-2021 21:00
Prijs per persoon 180 tot 265 euro
Locatie Beukenhof, Biezenmortel

Locatie Kaart

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden