Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Thema Luisteren naar de Stilte in jezelf - dag drie van drie

Dag drie van een serie van drie verdiepingsdagen over het thema ‘Luisteren naar de Stilte in jezelf’. Dag drie wordt begeleid door Hilly Bol. Thema 'Op zoek naar je ware thuis – het eiland in jezelf'.

Het thema ‘Luisteren naar de Stilte in jezelf’ is gebaseerd op het boek Stilte van Thich Nhat Hanh. Drie dagen, begeleid door drie dharmaleraren, waarin uiteenlopende aspecten van stiltebeleving aan bod komen. Deze zijn gerelateerd aan lessen uit het boeddhisme.

silence

Mindfulness wijst de weg naar stilte in jezelf. Je krijgt de innerlijke ruimte om diep te luisteren. Dan kom je erachter wie je bent en wat je met je leven wilt. Dan wordt ook je leven rijker en harmonieuzer, met meer aandacht voor verbinding met jezelf, met anderen, met de dagelijkse omgeving en met de natuur.

Uit het boek Stilte. Luisteren in een wereld van lawaai. Thich Nhat Hanh, 2015

 

Datum en tijden: Zondag 12 december 2021. Tijden: aanvang om 10 uur en einde om 16 uur. Je bent welkom vanaf 9.30 uur.

Locatie: De dagen vinden plaats in de Besant Hall van het Internationaal Theosofisch Centrum (ITC), Meentweg 9, 1411 GR Naarden. Voor meer bijzonderheden zie ‘Locatie’ onderaan deze aankondiging. Daar staat ook een routebeschrijving op. Een carpoollijst wordt tevoren toegestuurd zodat je een afspraak kunt maken om mee te rijden.

Voor wie? Iedereen is van harte welkom.

Begeleiding door: Hilly Bol, dharmaleraar.

Programma: In de ochtend is er een lezing over het thema. Door een loopmeditatie zijn we ook buiten op het prachtige landgoed van het ITC. Inzichten en ervaringen over het thema wisselen we uit in kleine groepen. Vragen kunnen worden voorgelegd in een Vraag & Antwoord sessie. Deze dag is ook een dag van aandacht, rust en stilte. We beoefenen zit- en loopmeditatie (buiten) en eten grotendeels in stilte.

Kosten: van 20 tot 30 euro per dag. Na afloop wordt Dana gevraagd voor de leraar als dank voor het onderricht.

Meenemen: Matjes en kussentjes alsook stoelen zijn aanwezig. Je wordt gevraagd zelf je vegetarische lunch mee te nemen.

Aanmelding via: Vanaf 1 november is er gelegenheid in te schrijven via deze website. Zie de knop Inschrijven onderaan deze aankondiging (verschijnt t.z.t.).

Annuleringsvoorwaarden: voor afmelden geldt de volgende annuleringsregeling: tot 4 weken voor aanvang 90% restitutie van het inschrijfgeld; tot 2 weken 75%; daarna geen restitutie.

Corona maatregelen: de verdiepingsdag zal niet doorgaan als de maatregelen van  de overheid dat verbieden. Dan zullen we de dag online aanbieden via Zoom. Uiteraard laten we dit bijtijds - per e-mail - aan de deelnemers weten. 
Vanwege de afstand van 1.5 m laten wij op deze dag maximaal 25 personen toe. Ter plekke hanteren we diverse maatregelen om alles voor iedereen veilig te maken. Tevoren sturen we je hierover informatie toe.

Contact:

Evenement Eigenschappen

Startdatum 12-12-2021 10:00
Einddatum 12-12-2021 16:00
Registratie Startdatum 01-11-2021 08:00
Max. deelnemers 25
Ingeschreven 0
Aantal plaatsen 25
Sluitingsdatum 10-12-2021 12:00
Prijs per persoon 20 - 30 euro
Locatie Internationaal Theosofisch Centrum, Naarden

Locatie Kaart

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden