Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Stiltewandeling in Twente - Dag van aandacht

Look Hulshoff Pol

De afgelopen jaren heb ik iedere maand een lange loopmeditatie georganiseerd op prachtige locaties in de Algarve, waar ik 14 jaar heb gewoond. Deze loopmeditaties waren steeds weer een heerlijke activiteit van rust vinden en tot jezelf komen en werden altijd zeer op prijs gesteld door leden van onze Amandelbloesem Sangha en andere belangstellenden. Sinds kort woon ik weer in Nederland en ben neergestreken op de grens van Twente en de Achterhoek en heb ontdekt hoe mooi de natuur ook hier is in dit stukje van Nederland. Al snel kwam daarom het idee om ook hier langere loopmeditaties te organiseren op verschillende locaties en hier een dag van aandacht van te maken.

Deze dag is bedoeld om samen stoppen te beoefenen. Stoppen lijkt zo simpel. Wij zijn zo druk met onze dagelijkse beslommeringen, zowel in ons doen als in ons denken, dat wij vaak niet voldoende tijd nemen om echt te stoppen. Daarom deze dag. Een dag om weer even op adem te komen en “bij te tanken”. Het is zo’n gewoonte-energie om altijd maar op weg te zijn en om een doel te bereiken. We lopen daarbij onszelf zo gemakkelijk voorbij, terwijl alle condities voor geluk al aanwezig zijn in het huidige moment. Ons ware thuis volgens Thich Nhat Hanh. Het lijkt tegenstrijdig maar bij loopmeditatie kunnen we bij iedere stap aankomen en stoppen. Aankomen in het huidige moment. Je zou loopmeditatie daarom ook stopmeditatie kunnen noemen.

De dag zal beginnen en worden afgesloten met een ontvangst en activiteiten in de ruime meditatieruimte bij mij thuis.

Het plan is om 1 keer per seizoen een loop/stop-meditatie te organiseren. De eerste dag is in de herfst van dit jaar en wel op zondag 8 november 2020.

bos achterhoekProgramma

  • 10:00 Aankomst
  • 10:00 – 10:15 Korte zitmeditatie
  • 10:15 -11:00 Kennismaking en dharmatalk
  • 11:00 – 12:30 Loopmeditatie in de natuur
  • 12:30 – 13:30 Lunch
  • 13:30 – 14:30 Speciale middagactiviteit: totale ontspanning of geleide meditatie
  • 14:30 -15:00 Afronding

Begeleiding door Look Hulshoff Pol, dharmaleraar in de traditie van Thich Nhat Hanh

Locatie: Markesingel 31, 7496 BA Hengevelde

Kosten: Bijdrage 20 euro, inclusief thee en lunch

Meenemen: Goede wandelschoenen en regenjas of paraplu als er (lichte) regen wordt verwacht. Als er hevige regen of storm wordt voorspeld dan wordt de dag afgelast.

Aanmelden: Aanmelding verloopt online via deze website. Start 1 oktober. De knop Inschrijven vind je helemaal onderaan deze aankondiging. 
Bij afmelden geldt de volgende annuleringsregeling: tot 4 weken voor aanvang 90% restitutie van het inschrijfgeld; tot 2 weken 75%; daarna geen restitutie. 

Coronamaatregelen: Uiteraard volgen wij alle adviezen van de overheid om de bijeenkomst coronaproof te maken. Als je verkouden bent of veel hoest vragen we je niet te komen. Vanwege de afstand van 1.5 m kunnen er maximaal 8 personen deelnemen.

Contact:  

Evenement Eigenschappen

Startdatum 08-11-2020 10:00
Einddatum 08-11-2020 15:00
Registratie Startdatum 01-10-2020
Max. deelnemers 7
Ingeschreven 0
Aantal plaatsen 7
Prijs per persoon €20.00
Locatie Hengevelde

Locatie Kaart

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden