Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Thema Luisteren naar de Stilte in jezelf - Verdiepingsdag 1/3

Dag één van serie van drie verdiepingsdagen over het thema ‘Luisteren naar de Stilte in jezelf’. Dag één wordt begeleid door Marjolijn van Leeuwen. Thema 'De voortdurende stroom van lawaai – hoe vinden we stilte?'. 

In deze drukke wereld komt er veel op ons af via diverse media, ons werk, ons gezin. Hoe gaan we daarmee om? Hoe bewaken we de balans tussen onze behoefte aan sociaal contact, informatie en vermaak en de zo noodzakelijke stilte om naar binnen te luisteren bij onszelf?

Het thema ‘Luisteren naar de Stilte in jezelf’ is gebaseerd op het boek Stilte van Thich Nhat Hanh. Drie dagen, begeleid door drie dharmaleraren, waarin uiteenlopende aspecten van stiltebeleving aan bod komen. Deze zijn gerelateerd aan lessen uit het boeddhisme.

silence

A thousand things I could do
But I choose to just sit
And be still

uit: 'Moments of Joy. The Poetry of Sister Jina, Chan Dieu Nghiem

 

 

Datum en tijden: Zondag 3 oktober 2021. Tijden: aanvang om 10 uur en einde om 16 uur. Je bent welkom vanaf 9.30 uur.
De volgende dagen van deze serie zijn op 28 november (met Jan Boswijk) en 12 december (met Hilly Bol).

Voor wie? Iedereen is van harte welkom.

Begeleiding door: Marjolijn van Leeuwen, dharmaleraar.

Programma: In de ochtend is er een lezing over het thema. Door een loopmeditatie zijn we ook buiten op het prachtige landgoed van het ITC. Inzichten en ervaringen over het thema wisselen we uit in kleine groepen. Vragen kunnen worden voorgelegd in een Vraag & Antwoord sessie. Deze dag is ook een dag van aandacht, rust en stilte. We beoefenen zit- en loopmeditatie (buiten) en eten grotendeels in stilte.

Locatie: De dagen vinden plaats in de Besant Hall van het Internationaal Theosofisch Centrum (ITC), Meentweg 9, 1411 GR Naarden. Voor meer bijzonderheden zie ‘Locatie’ onderaan deze aankondiging. Daar staat ook een routebeschrijving op. 

Carpool: Geef je op als je iemand mee kunt nemen via deze link. Als je een rit zoekt om mee te rijden kijk je ook op deze pagina.

Kosten: van 20 tot 30 euro per dag. Na afloop wordt Dana gevraagd voor de leraar als dank voor het onderricht.

Meenemen: Matjes en kussentjes alsook stoelen zijn aanwezig. Je wordt gevraagd zelf je vegetarische lunch mee te nemen.

Aanmelding via: Deze eerste verdiepingsdag is al volgeboekt. Je kunt je nu aanmelden voor de wachtlijst via . Mogelijk komen er plaatsen vrij. Dat zal zeker het geval zijn als de regel om 1,5 m afstand houden zou verdwijnen. 

Annuleringsvoorwaarden: voor afmelden geldt de volgende annuleringsregeling: tot 4 weken voor aanvang 90% restitutie van het inschrijfgeld; tot 2 weken 75%; daarna geen restitutie.

Corona maatregelen: de verdiepingsdag zal niet doorgaan als de maatregelen van  de overheid dat verbieden. Dan zullen we de dag online aanbieden via Zoom. Uiteraard laten we dit bijtijds - per e-mail - aan de deelnemers weten. 
Vanwege de afstand van 1.5 m laten wij op deze dag maximaal 25 personen toe. Ter plekke hanteren we diverse maatregelen om alles voor iedereen veilig te maken. Tevoren sturen we je hierover informatie toe.

Contact:

Evenement Eigenschappen

Startdatum 03-10-2021 10:00
Einddatum 03-10-2021 16:00
Max. deelnemers 28
Ingeschreven 28
Aantal plaatsen 0
Sluitingsdatum 01-10-2021 12:00
Prijs per persoon 20 - 30 euro
Locatie Internationaal Theosofisch Centrum, Naarden

Sorry, dit evenement is volgeboekt. Klik op Details voor meer info.

Locatie Kaart

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden