Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Thema Vrij zijn waar je ook bent- Verdiepingsdag 1/4

freedom

Dit is de 1e dag in de serie ‘Vrij zijn waar je ook bent’, naar het gelijknamige boek van Thich Nhat Hanh. Deze verdiepingsdag wordt begeleid door Verena Böttcher. Het thema vandaag is  ‘Ik ben vrij om mijzelf te zijn’.

Volgende dagen in deze serie zijn op 20 februari, 27 maart en 24 april.

'Alle voorwaarden voor geluk zijn in het hier en nu aanwezig, we hoeven ze alleen maar aan te raken' , zegt Thich Nhat Hanh. Dat dit 'alleen maar' een diepe oefening is, kunnen we op deze dag van aandacht op een speelse manier en samen met anderen ervaren. 

We kijken vandaag naar vrijheid als het loslaten van het gevoel dat geluk pas mogelijk is als… Als ik mijn diploma heb; als ik 5kg ben afgevallen; als ik minder stress heb, of als ik mijn grote liefde heb gevonden. 

Thich Nhat Hanh leert ons dat wij allen bloemen zijn in de tuin van het leven. Het zou jammer zijn als een roos het leven verspilt met het proberen een lelie te worden. Maar hoe doe je dat, jezelf precies zo accepteren als je bent? 

Voor wie? Iedereen is van harte welkom.

Begeleiding door: Verena Böttcher (47 jr), lid van de Orde van Interzijn.

verenaVerena voelt zich al vanaf haar eerste retraite in 2009 helemaal thuis in de traditie van Thich Nhat Hanh. Als je haar vraagt hoeveel retraites ze heeft genoten in het EIAB, zal ze zeggen dat ze lang geleden is gestopt met tellen. Op zoek naar een Sangha in haar eigen omgeving, kwam ze terecht bij Wake Up Nijmegen. Als vanzelf werd ze ook actief in het organiseren van events en retraites voor Wake Up Nederland. Ze ziet zichzelf op zulke momenten als een doorgeefluik van alle mooie practices die ze van monastics en leken leraren heeft mogen ontvangen. 

Verena houdt ervan speelsheid en humor te combineren met verdieping en stilte, omdat dit voor haar zelf leidt tot de verbinding en de inzichten waar ze behoefte aan heeft. Haar lievelingscalligrafie is 'Are You Sure?

Datum en tijden: Zondag 23 januari 2022. Tijden: aanvang om 10 uur en einde om 16 uur. Je bent welkom vanaf 9.30 uur.

Locatie: De dagen vinden plaats in de Besant Hall van het Internationaal Theosofisch Centrum (ITC), Meentweg 9, 1411 GR Naarden. Voor meer bijzonderheden zie ‘Locatie’ onderaan deze aankondiging. Daar staat ook een routebeschrijving op.

Carpoolen: Als je iemand mee kunt nemen kun je via deze link een rit aanbieden op onze speciale carpool website.  Als je een rit zoekt ga je ook via deze link naar de webpagina met aangeboden ritten

Programma: Naast een lezing, oefeningen en delen over het onderwerp, is deze dag is ook een dag van aandacht, rust en stilte. We beoefenen zit- en loopmeditatie (buiten) en eten grotendeels in stilte.

Kosten: De deelnameprijs is 35 euro. Voor studenten en mensen in een soortgelijke financiele situatie is een bedrag van 27,50 euro mogelijk. Deze bedragen dekken alleen de kosten van de organisatie. Na afloop wordt Dana gevraagd voor de leraar als dank voor het onderricht.

Meenemen: Eventueel je eigen meditatiekussen of bankje. Matjes en kussentjes alsook stoelen zijn aanwezig. Neem je eigen vegetarische lunch mee.

Aanmelden: Vanaf 15 december is er gelegenheid in te schrijven via deze website. Zie de knop Inschrijven onderaan deze aankondiging.

Annuleringsvoorwaarden: we hanteren de volgende annuleringsregeling: tot 4 weken voor aanvang 90% restitutie van het inschrijfgeld; tot 2 weken 75%; daarna geen restitutie.

Coronabeleid: Als toegangsbeleid doen we de coronacheck en vragen we iedereen - gevaccineerd of niet-gevaccineerd -  een sneltest uit te voeren.  Dat kan ook de ochtend tevoren thuis. Verder houden we afstand, dragen we mondkapjes bij lopen en wordt er geventileerd. Kleed je daarop.

Contact: liaprogramma@aandacht.net

Evenement Eigenschappen

Startdatum 23-01-2022 10:00
Einddatum 23-01-2022 16:00
Max. deelnemers 32
Ingeschreven 16
Aantal plaatsen 16
Sluitingsdatum 20-01-2022 12:00
Prijs per persoon 27,50 - 35 euro
Locatie Internationaal Theosofisch Centrum, Naarden

Wij accepteren geen inschrijvingen meer

Locatie Kaart

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden