Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Thema Vrij zijn waar je ook bent - Verdiepingsdag 2/4

freedom

Dit is de 2e dag in de serie ‘Vrij zijn waar je ook bent’, naar het gelijknamige boek van Thich Nhat Hanh. Deze verdiepingsdag wordt begeleid door Anita Schreij. Het thema vandaag is  ‘Meester worden over je handelen’.

Volgende dagen in deze serie zijn op 27 maart en 24 april.


We leven allemaal op de aarde, maar velen van ons zijn niet echt aanwezig in het leven. In plaats van aanwezig te zijn, herhalen we vaak patronen en rennen we maar door. 

We hebben allemaal gewoonte-energieeën die ons ertoe aanzetten dingen te zeggen of te doen, ongeacht of ze heilzaam of onheilzaam zijn.

We kunnen onze onheilzame patronen transformeren door de beoefening. Door te stoppen, te herkennen, accepteren, omarmen en bewust te kiezen, kunnen we onheilzame patronen langzaam maar zeker loslaten.

Voor wie? Iedereen is van harte welkom.

Begeleiding door: Anita Schreij, lid van de Orde van Interzijn.

Anita SAnita Schreij (60 jr) maakte in 1994 kennis met Plum Village, nam in 1999 de Vijf Aandachtsoefeningen aan en in 2014 de Veertien Aandachtsoefeningen. Zij is lid van de Open Hart Sangha in Alkmaar en de Orde van Interzijn. Wat haar aanspreekt en inspireert in de Plum Village traditie van Thich Nhat Hanh zijn de simpele, haalbare en praktische toepassingen in het dagelijks leven. Om goed te kunnen zorgen voor een ander dien je eerst goed te zorgen voor jezelf. In elk moment is geluk te ervaren en je kunt elk moment opnieuw beginnen. Dankbaarheid en mildheid ervaart ze als sleutels tot transformatie en meer geluk.
Anita is mantelzorger en mindfulnesstrainer.

Datum en tijden: Zondag 20 februari 2022. Tijden: aanvang om 10 uur en einde om 16 uur. Je bent welkom vanaf 9.30 uur.

Locatie: De dagen vinden plaats in de Besant Hall van het Internationaal Theosofisch Centrum (ITC), Meentweg 9, 1411 GR Naarden. Voor meer bijzonderheden zie ‘Locatie’ onderaan deze aankondiging. Daar staat ook een routebeschrijving op. 

Carpool: Via het inschrijfformukier kun je aangeven of je iemand mee kunt nemen. Een week voor de bijeenkomst sturen we een carpoolijst van rit aanbieders toe aan alle deelnemers.

Programma: Naast een lezing, oefeningen en delen over het onderwerp, is deze dag is ook een dag van aandacht, rust en stilte. We beoefenen zit- en loopmeditatie (buiten) en eten grotendeels in stilte.

CoronabeleidAls toegangsbeleid bij deze dag vragen we iedereen een sneltest uit te voeren.  Dat kan ook de ochtend tevoren thuis. Verder houden we afstand, dragen we mondkapjes bij lopen en wordt er geventileerd. Kleed je daarop.

Kosten: De deelnameprijs is 35 euro. Studenten en mensen in een soortgelijke financiele situatie betalen 25 euro. Deze bedragen dekken alleen de kosten van de organisatie. Na afloop wordt Dana gevraagd voor de leraar als dank voor het onderricht.

Meenemen: Eventueel je eigen meditatiekussen of bankje. Matjes en kussentjes alsook stoelen zijn aanwezig. Neem je eigen vegetarische lunch mee.

Aanmelden: Vanaf 1 januari is er gelegenheid in te schrijven via deze website. Zie de knop Inschrijven onderaan deze aankondiging (verschijnt t.z.t.).

Annuleringsvoorwaarden: we hanteren de volgende annuleringsregeling: tot 4 weken voor aanvang 90% restitutie van het inschrijfgeld; tot 2 weken 75%; daarna geen restitutie.

Contact: liaprogramma@aandacht.net

Evenement Eigenschappen

Startdatum 20-02-2022 10:00
Einddatum 20-02-2022 16:00
Max. deelnemers 35
Ingeschreven 25
Aantal plaatsen 10
Sluitingsdatum 18-02-2022 12:00
Prijs per persoon 25 - 35 euro
Locatie Internationaal Theosofisch Centrum, Naarden

Wij accepteren geen inschrijvingen meer

Locatie Kaart

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden