Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Thema Vrij zijn waar je ook bent - Verdiepingsdag 3/4

freedom

Dit is de 3e dag in de serie ‘Vrij zijn waar je ook bent’, naar het gelijknamige boek van Thich Nhat Hanh. Deze dag wordt begeleid door dharmaleraar Hilly Bol. Het thema is ‘Hoe geef ik zin aan mijn leven?’

De volgende en laatste dag van deze serie is op zondag 24 april.

Als jong kind vragen we ons soms al vol verwondering af: ‘Wie ben ik?’ of ‘Wat doe ik hier?’ Er bestaat een diepe, menselijke behoefte de zin van het leven te vinden. Als we wat ouder zijn zoeken we soms een antwoord in (te) veel doen, in het behalen van successen of in ons nuttig willen maken. Of we verliezen ons in onze verhalen over onszelf.

Op deze dag van aandacht zullen we samen de zin van het leven onderzoeken aan de hand van hoe we omgaan met geluk en lijden. Bovendien: geluk en lijden is niet een individuele zaak.

Voor wie? Iedereen is van harte welkom.

Begeleiding door: Hilly Bol, dharmaleraar.

Datum en tijden: Zondag 27 maart 2022. Tijden: aanvang om 10 uur en einde om 16 uur. Je bent welkom vanaf 9.30 uur.

Locatie: De dagen vinden plaats in de Besant Hall van het Internationaal Theosofisch Centrum (ITC), Meentweg 9, 1411 GR Naarden. Voor meer bijzonderheden zie ‘Locatie’ onderaan deze aankondiging. Daar staat ook een routebeschrijving op. 

Carpool: we maken gebruik van de website CarpoolOrganiser. Je kunt hierop via deze link een rit aanbieden als je iemand mee kunt nemen. Als je een rit zoekt ga je via dezelfde link naar deze carpool website om een rit uit te kiezen.

Programma: Naast een lezing, oefeningen en delen over het onderwerp, is deze dag is ook een dag van aandacht, rust en stilte. We beoefenen zit- en loopmeditatie (buiten) en eten grotendeels in stilte.

Kosten: De deelnameprijs is 35 euro. Voor studenten en mensen in een soortgelijke financiele situatie is een bedrag van 27,50 euro mogelijk. Deze bedragen dekken alleen de kosten van de organisatie. Na afloop wordt Dana gevraagd voor de leraar als dank voor het onderricht.

Meenemen: Eventueel je eigen meditatiekussen of bankje. Matjes en kussentjes alsook stoelen zijn aanwezig. Neem je eigen vegetarische lunch mee.

Aanmelden: Vanaf 1 februari is er gelegenheid in te schrijven via deze website. Zie de knop Inschrijven onderaan deze aankondiging (verschijnt t.z.t.).

Annuleringsvoorwaarden: we hanteren de volgende annuleringsregeling: tot 4 weken voor aanvang 90% restitutie van het inschrijfgeld; tot 2 weken 75%; daarna geen restitutie.

Contact:

Evenement Eigenschappen

Startdatum 27-03-2022 10:00
Einddatum 27-03-2022 16:00
Registratie Startdatum 01-02-2022 08:00
Max. deelnemers 35
Ingeschreven 0
Aantal plaatsen 35
Sluitingsdatum 25-03-2022 12:00
Prijs per persoon 27,50 - 35 euro
Locatie Internationaal Theosofisch Centrum, Naarden

Locatie Kaart

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden