Skip to main content

Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Thema Vrij zijn waar je ook bent - Verdiepingsdag 3/4

freedom

Dit is de 3e dag in de serie ‘Vrij zijn waar je ook bent’, naar het gelijknamige boek van Thich Nhat Hanh. Deze dag wordt begeleid door dharmaleraar Hilly Bol. Het thema is ‘Hoe geef ik zin aan mijn leven?’

De volgende en laatste dag van deze serie is op zondag 24 april.


Als jong kind vragen we ons soms al vol verwondering af: ‘Wie ben ik?’ of ‘Wat doe ik hier?’ Er bestaat een diepe, menselijke behoefte de zin van het leven te vinden. Als we wat ouder zijn zoeken we soms een antwoord in (te) veel doen, in het behalen van successen of in ons nuttig willen maken. Of we verliezen ons in onze verhalen over onszelf.

Op deze dag van aandacht zullen we samen de zin van het leven onderzoeken aan de hand van hoe we omgaan met geluk en lijden. Bovendien: geluk en lijden is niet een individuele zaak.

Voor wie? Iedereen is van harte welkom.

Begeleiding door: Hilly Bol, dharmaleraar.

Datum en tijden: Zondag 27 maart 2022. Tijden: aanvang om 10 uur en einde om 16 uur. Je bent welkom vanaf 9.30 uur.

Locatie: De dagen vinden plaats in de Besant Hall van het Internationaal Theosofisch Centrum (ITC), Meentweg 9, 1411 GR Naarden. Voor meer bijzonderheden zie ‘Locatie’ onderaan deze aankondiging. Daar staat ook een routebeschrijving op. 

Carpool: Via het inschrijfformukier kun je aangeven of je iemand mee kunt nemen. Een week voor de bijeenkomst sturen we een carpoolijst van rit aanbieders toe aan alle deelnemers.

Programma: Naast een lezing, oefeningen en delen over het onderwerp, is deze dag is ook een dag van aandacht, rust en stilte. We beoefenen zit- en loopmeditatie (buiten) en eten grotendeels in stilte.

Kosten: De deelnameprijs is 35 euro. Studenten en mensen in een soortgelijke financiele situatie betalen 25 euro. Deze bedragen dekken alleen de kosten van de organisatie. Na afloop wordt Dana gevraagd voor de leraar als dank voor het onderricht.

Meenemen: Eventueel je eigen meditatiekussen of bankje. Matjes en kussentjes alsook stoelen zijn aanwezig. Neem je eigen vegetarische lunch mee.

Aanmelden: Vanaf 1 februari is er gelegenheid in te schrijven via deze website. Zie de knop Inschrijven onderaan deze aankondiging (verschijnt t.z.t.).

Annuleringsvoorwaarden: we hanteren de volgende annuleringsregeling: tot 4 weken voor aanvang 90% restitutie van het inschrijfgeld; tot 2 weken 75%; daarna geen restitutie.

Contact: liaprogramma@aandacht.net

Evenement Eigenschappen

Startdatum 27-03-2022 10:00
Einddatum 27-03-2022 16:00
Max. deelnemers 45
Ingeschreven 23
Aantal plaatsen 22
Sluitingsdatum 25-03-2022 12:00
Prijs per persoon 25 - 35 euro
Locatie Internationaal Theosofisch Centrum, Naarden

Wij accepteren geen inschrijvingen meer

Locatie Kaart