Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Thuiskomen bij Moeder Aarde in onszelf - Retraiteweekend

moeder aarde

Ik adem in en weet dat Moeder Aarde in mij is.
Ik adem uit en ik weet dat ik in Moeder Aarde ben.

Tijdens deze weekend retraite willen wij samen genieten van het tot stilstand komen, het thuiskomen bij onszelf en het weldadige gevoel van rust ervaren die dat brengen kan. In ons drukke dagelijkse leven rennen we van hot naar her en komt het daar maar zelden van en vergeten we soms hoe belangrijk het is een “adempauze” te nemen, te stoppen met rennen, om zo onze Boeddha natuur van liefde en compassie te kunnen aanraken.

Vanuit de rust die wij met stille en geleide zitmeditaties, loopmeditaties en andere oefeningen samen hopen te generen, richten we onze aandacht op onze verbondenheid met de natuur en Moeder Aarde. Het besef van ons interzijn met de aarde krijgt aandacht tijdens dharmalezingen en ook via speciale oefeningen, die onze dankbaarheid voor ons leven hier op aarde voeden en ons helpen thuiskomen bij Moeder Aarde in onszelf.

Uitgangspunt bij deze retraite is dat innerlijke rust en het gevoel van interzijn, die we samen willen opzoeken in dit weekend, de basis is van geëngageerde actie. Dat stelt ons in staat niet overweldigd te worden door sterke emoties en zorgen over onzekere toekomst en kunnen we mededogen een bron van onze daden te laten zijn. Dit zal ons beter helpen een constructieve bijdrage te leveren aan de transitie naar een meer duurzame manier van samenleven.

Voor wie: Iedereen is welkom om mee te oefenen en te mediteren.

Datum/ tijd: Het weekend start vrijdag 3 december om 18 uur met een lichte maaltijd. Het programma eindigt zondag 5 december om 16 uur. Na gezamenlijk opruimen en schoonmaak zijn we uiterlijk 17 uur klaar.

Locatie: Het weekend vindt plaats in Conferentiecentrum Bosoord in Loenen. Lees meer over de faciliteiten van Bosoord. 

Begeleiding: de retraite wordt begeleid door dharmaleraren Marjolijn van Leeuwen en Look Hulshoff Pol

Kosten: De deelnameprijs is 200 euro. Voor studenten en mensen in een vergelijkbare financiele situatie is een tarief van 150 euro beschikbaar. Er zijn een aantal 1-persoonskamers. Deze kosten 25 euro extra. Huur linnenpakket kost 5 euro extra. Na afloop wordt dana gevraagd voor de begeleiders als dank voor onderricht.

Carpoolen: Als je een rit kunt aanbieden geef je je op via deze link. Als je een rit zoekt ga je ook via deze link naar de webpagina met aangeboden ritten

Aanmelden: De inschrijving verloopt online en start 15 oktober. Zie de knop Inschrijven helemaal onderaan deze aankondiging (verschijnt tzt). Je kunt een kamer delen. Er zijn ook enkele 1-persoonskamers beschikbaar. Die kosten 25 euro extra. Voor een linnenpakket (lakens, handdoeken) betaal je 5 euro.
Bij afmelden geldt de volgende annuleringsregeling: tot 4 weken voor aanvang 90% restitutie van het inschrijfgeld; tot 2 weken 75%; daarna geen restitutie.

Coronamaatregelen: In overleg met Bosoord en volgens de richtlijnen van overheid zullen we bij de entree voor het weekend je coronatoegangsbewijs checken en bij iedereen een sneltest afnemen. Tijdens het weekend houden we afstand van elkaar en bij verplaatsingen dragen we een mondkapje. Ook is er aandacht voor hygiene en ventilatie.

Contact:  

Evenement Eigenschappen

Startdatum 03-12-2021 18:00
Einddatum 05-12-2021 17:00
Max. deelnemers 25
Ingeschreven 10
Aantal plaatsen 15
Sluitingsdatum 02-12-2021 12:00
Prijs per persoon 150 tot 225 euro
Locatie Bosoord, Loenen

Locatie Kaart

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden