Skip to main content

Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Thema 'Wat ik leerde van Thay' - Verdiepingsdag 2/3

TNH teaching

Dit is de 2e verdiepingsdag in de serie ‘Wat ik leerde van Thay’. Deze dag staat in het teken van geëngageerd boeddhisme. Lezing en oefeningen worden verzorgd door Jan Veenendaal, lid van de Orde van Interzijn.

Onze leraar zenmeester Thich Nhat Hanh (aanspreekvorm Thay betekent leraar) is begin dit jaar overleden in Vietnam. Hij heeft veel mensen over de hele wereld geinspireerd en een grote spirituele gemeenschap tot stand gebracht van kloosterlingen en leken beoefenaars over de hele wereld. In deze serie delen we de lessen die Thay ons persoonlijk leerde.

Voor wie? Iedereen is van harte welkom op deze dag. Ervaring met meditatie is niet nodig.

Datum en tijden: Zondag 30 oktober 2022. Tijden: aanvang om 10 uur en einde om 16 uur. Je bent welkom vanaf 9.30 uur.

Locatie: De dagen vinden plaats in de Besant Hall van het Internationaal Theosofisch Centrum (ITC), Meentweg 9, 1411 GR Naarden. Voor meer bijzonderheden zie ‘Locatie’ onderaan deze aankondiging. Daar staat ook een routebeschrijving op.  Vervoer per OV fiets vanaf station Naarden is ook goed mogelijk.

Jan VeenendaalBegeleiding door:  Jan Veenendaal, lid van de Orde van Interzijn. Met name het sociaal geëngageerd boeddhisme zoals Thây en zuster Chan Khong dat voorleven was de reden voor Jan om zich bij onze traditie aan te sluiten. Hij is (mede)initiatiefnemer van de sangha’s in Baarn, Amsterdam-Oost/Diemen, Den Bosch en de online sangha. Daarnaast gaf hij vele weekretraites op het IJsselmeer en in Spanje. In dit blog kun je al een inroductie lezen over wat Jan van Thay (leert) heeft geleerd

Programma: Naast een lezing, oefeningen en delen over het onderwerp, is deze dag is ook een dag van aandacht, rust en stilte. We beoefenen zit- en loopmeditatie (buiten), eten grotendeels in stilte en beoefenen diepe ontspanning.

Kosten: De deelnameprijs is 30 euro. Studenten en mensen met een krappe beurs betalen 22,50 euro. Deze bedragen dekken alleen de kosten van de organisatie. Na afloop wordt Dana gevraagd voor de leraar als dank voor het onderricht. De opbrengst van de Dana schenkt Jan in zijn geheel aan de Vietnamprojecten die stichting Leven in Aandacht ondersteunt.

Carpool: Via het inschrijfformulier kun je aangeven of je iemand mee kunt nemen. Een week voor de bijeenkomst sturen we een carpoollijst van ritaanbieders toe aan alle deelnemers.

Meenemen: Neem je eigen vegetarische lunch mee. Eventueel je eigen meditatiekussen of bankje. Matjes en kussentjes alsook stoelen zijn in voldoende mate aanwezig. 

Aanmelden: Vanaf 1 augustus is er gelegenheid in te schrijven via deze website. 

Annuleringsvoorwaarden: we hanteren de volgende annuleringsregeling: tot 4 weken voor aanvang 90% restitutie van het inschrijfgeld; tot 2 weken 75%; daarna geen restitutie.

De laatste dag in deze serie is op:

  • 27 november met Verena Böttcher

Contact: liaprogramma@aandacht.net

Evenement Eigenschappen

Startdatum 30-10-2022 10:00
Einddatum 30-10-2022 16:00
Max. deelnemers 45
Ingeschreven 39
Aantal plaatsen 6
Sluitingsdatum 29-10-2022 17:00
Prijs per persoon 22,50 - 30 euro
Locatie Internationaal Theosofisch Centrum, Naarden

Wij accepteren geen inschrijvingen meer

Locatie Kaart