Skip to main content

Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Thema 'Wat ik leerde van Thay' - Verdiepingsdag 3/3

TNH teaching

Dit is de 3e en laatste verdiepingsdag in de serie ‘Wat ik leerde van Thay’. 

Onze leraar zenmeester Thich Nhat Hanh (aanspreekvorm Thay betekent leraar) is begin dit jaar overleden in Vietnam. Hij heeft veel mensen over de hele wereld geinspireerd en een grote spirituele gemeenschap tot stand gebracht van kloosterlingen en leken beoefenaars over de hele wereld. In deze serie delen we de lessen die Thay ons persoonlijk leerde.

Voor wie? Iedereen is van harte welkom.

Datum en tijden: Zondag 27 november 2022. Tijden: aanvang om 10 uur en einde om 16 uur. Je bent welkom vanaf 9.30 uur.

Locatie: De dagen vinden plaats in de Besant Hall van het Internationaal Theosofisch Centrum (ITC), Meentweg 9, 1411 GR Naarden. Voor meer bijzonderheden zie ‘Locatie’ onderaan deze aankondiging. Daar staat ook een routebeschrijving op.  Vervoer per OV fiets vanaf station Naarden is ook goed mogelijk.

Verena BBegeleiding door: Verena Böttcher, lid van de Orde van Interzijn

Verena voelt zich al vanaf haar eerste retraite in 2009 helemaal thuis in de traditie van Thich Nhat Hanh. Als je haar vraagt hoeveel retraites ze heeft genoten in het EIAB, zal ze zeggen dat ze lang geleden is gestopt met tellen. Op zoek naar een Sangha in haar eigen omgeving, kwam ze terecht bij Wake Up Nijmegen. Als vanzelf werd ze ook actief in het organiseren van events en retraites voor Wake Up Nederland. Ze ziet zichzelf op zulke momenten als een doorgeefluik van alle mooie practices die ze van monastics en leken leraren heeft mogen ontvangen. 

Verena houdt ervan speelsheid en humor te combineren met verdieping en stilte, omdat dit voor haar zelf leidt tot de verbinding en de inzichten waar ze behoefte aan heeft. Haar lievelingscalligrafie is 'Are You Sure?

Carpool: Via het inschrijfformulier kun je aangeven of je iemand mee kunt nemen. Een week voor de bijeenkomst sturen we een carpoolijst van rit aanbieders toe aan alle deelnemers.

Programma: Naast een lezing, oefeningen en delen over het onderwerp, is deze dag is ook een dag van aandacht, rust en stilte. We beoefenen zit- en loopmeditatie (buiten) en eten grotendeels in stilte.

Kosten: De deelnameprijs is 30 euro. Studenten en mensen met een krappe beurs betalen 22,50 euro. Deze bedragen dekken alleen de kosten van de organisatie. Na afloop wordt Dana gevraagd voor de leraar als dank voor het onderricht.

Meenemen: Eventueel je eigen meditatiekussen of bankje. Matjes en kussentjes alsook stoelen zijn aanwezig. Neem je eigen vegetarische lunch mee.

Aanmelden: Vanaf 1 augustus is er gelegenheid in te schrijven via deze website. Zie de knop Inschrijven onderaan deze aankondiging (verschijnt t.z.t.).

Annuleringsvoorwaarden: we hanteren de volgende annuleringsregeling: tot 4 weken voor aanvang 90% restitutie van het inschrijfgeld; tot 2 weken 75%; daarna geen restitutie.

Contact: liaprogramma@aandacht.net

Evenement Eigenschappen

Startdatum 27-11-2022 10:00
Einddatum 27-11-2022 16:00
Max. deelnemers 30
Ingeschreven 17
Aantal plaatsen 13
Sluitingsdatum 25-11-2022 12:00
Prijs per persoon 22,50 - 30 euro
Locatie Internationaal Theosofisch Centrum, Naarden

Wij accepteren geen inschrijvingen meer

Locatie Kaart