Skip to main content

Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Serie Verzoening en Heling - Dag 3: Diversiteit, Inclusiviteit

Dit is de 3e verdiepingsdag van de serie over Verzoening en Heling. Het thema van vandaag is Diversiteit, Inclusiviteit/non dualiteit/non discriminatie. De begeleiding op deze dag wordt verzorgd door Albertine Smit, lid van de Orde van Interzijn en Imran Çınar, lid van de sangha van hulpverleners.

look deeply

Op deze interactieve verdiepingsdag verkennen we wie we zijn met onze waarden, normen, en identiteit. We gaan diepgaand kijken hoe onze ouders en voorouders en onze cultuur ons hebben gevormd en wat dat betekent voor ons handelen nu. We leren meer over hoe de omgeving waarin we zijn opgegroeid ons heeft beïnvloed en hoe we naar de wereld kijken. En hoe discriminatie en racisme zich heeft geworteld in onze samenleving. Wat zijn witte privileges? Kun je erkennen dat ook jij (voor)oordelen hebt en je verzoenen met wie je bent.? Durf je het gesprek aan met de ander? Heb je zelf ervaren hoe het is om buitengesloten te zijn? Hoor je misschien juist bij een groep die anderen buitensluiten? Om je hart te kunnen openen voor anderen is het nodig om eerst diepgaand naar jezelf te kijken en je te verzoenen met jezelf.

Programma: na een korte inleiding en meditatie gaan we in verschillende werkvormen met elkaar aan de slag. De lunch zal grotendeels in stilte worden gebruikt. Een loopmeditatie zal zo mogelijk buiten plaatsvinden.

Begeleiding door: Albertine Smit, lid van de Orde van Interzijn en Imran Çınar lid van de Sangha van hulpverleners.

Imran CinarImran is in 2014 in aanraking gekomen met de traditie van Thich Nath Hanh. In 2021 nam zij de 5 aandachtsoefeningen aan. Die geven haar veel houvast en steun in haar leven. Imran is lid van de Sangha van hulpverleners. Imran heeft een multiculturele achtergrond, zij is geboren in Turkije, en opgegroeid in Nederland. Zij heeft veel ervaring met in- en uitsluiting. Zij is afgestudeerd in klinische en gezondheidspsychologie. Al ruim 30 jaar geeft zij communicatie en leiderschapstrainingen in zeer diverse werkvelden zoals GGZ, Zorg, Welzijn, Onderwijs en Politie. Sinds 2020 is zij geregistreerd supervisor (LVSC). Zij werkt ervaringsgericht met oog voor emoties.  Haar grote inlevingsvermogen combineert zij met diep luisteren en krachtige vragen stellen. Zij biedt nieuwe perspectieven aan. Zij vindt het heel mooi om te zien hoe in een gesprek de kijk van iemand op (lastige) situaties gaat kantelen en er aangrijpingspunten ontstaan voor nieuwe mogelijkheden. Zij maakt verder gebruik van Positieve Psychologie, Systemisch Werken, Deep Democracy en Mindfulness.

Albertine 2020Albertine maakte in 2006 kennis met Plum Village Traditie en nam in lbertine maakte in 2006 kennis met Plum Village Traditie en nam in 2006 de Vijf Aandachtsoefeningen aan en in 2017 de Veertien Aandachtsoefeningen. Zij is lid van verschillende sangha’s. Wat haar erg aanspreekt en inspireert in de Plum Village traditie van zijn de Aandachtsoefeningen, die ze beschouwt als praktische leefregels om toe te passen in het dagelijks leven en in haar werk. Ze was werkzaam als HRM consultent en Trainer bij verschillende bedrijven en bij de overheid. In de Verenigde Staten waar ze 8 jaar woonde, gaf ze Diversity Management trainingen, met een focus op inclusiviteit en NVC (Non Violent Communication). Ze werkte voor de Verenigde Naties in verschillende landen van de voormalige SovjetUnie aan vredesprojecten voor jongeren en als trainer geweldloze/verbindende communicatie. Na haar terugkomst in Nederland werkte zij als trainer voor projecten voor vredesonderwijs. Al deze ervaringen, met name in het buitenland, hebben haar zeer bewust gemaakt van de invloed van haar eigen (aangeleerde) zienswijzen op haar gedrag en zeer verrijkt. De grondslagen van de Boeddhistische psychologie, aangevuld met haar ervaringen geven haar een krachtige aanvulling op haar werk als (trauma) counselor, trainer en mediator.

Datum en tijden: Zondag 26 november 2023. Tijden: aanvang om 10 uur en einde om 16.30 uur. Je bent welkom vanaf 9.30 uur.

Locatie: De dagen vinden plaats in de Besant Hall van het Internationaal Theosofisch Centrum (ITC), Meentweg 9, 1411 GR Naarden. Voor meer bijzonderheden zie ‘Locatie’ onderaan deze aankondiging. Daar staat ook een routebeschrijving op. Vervoer per OV fiets vanaf station Naarden is mogelijk.

Carpool: Via het inschrijfformulier kun je aangeven of je iemand mee kunt nemen. Een week voor de bijeenkomst sturen we een carpoollijst van rit aanbieders toe aan alle deelnemers.

Kosten: De deelnameprijs is € 30. Deelnemers met een wat kleinere beurs betalen € 22,50. Studenten en jongeren met heel weinig inkomen betalen € 15. In deze prijzen worden alleen de organisatiekosten gedekt. We vragen na afloop Dana voor de begeleiders als dank voor het onderricht. We zorgen voor een QR code voor digitaal betalen.

Meenemen: Neem je eigen vegetarische lunch mee. Eventueel je eigen meditatiekussen of bankje. Matjes en kussentjes alsook stoelen zijn aanwezig.

Aanmelden: Vanaf 1 juli 2023 is er gelegenheid in te schrijven via deze website. Zie de knop Inschrijven onderaan deze aankondiging. Als de dag is volgeboekt dan kun je je opgeven voor de wachtlijst via liaprogramma@aandacht.net 

Annuleringsvoorwaarden: we hanteren de volgende annuleringsregeling: tot 4 weken voor aanvang 90% restitutie van het inschrijfgeld; tot 2 weken 75%; daarna geen restitutie.

Contact: liaprogramma@aandacht.net

De serie Verzoening en Heling compleet:

  • Zondag 17 september: 'Het innerlijke kind' met Maria Moonlion en Albertine Smit
  • Zondag 22 oktober: 'Verbindende Communicatie vanuit het hart' met Albertine Smit en Marja Hurenkamp
  • Zondag 26 november: 'Diversiteit en Inclusiviteit' (non-dualiteit/non-discriminatie) met Imran Cinar en Albertine Smit

Evenement Eigenschappen

Startdatum 26-11-2023 10:00
Einddatum 26-11-2023 16:30
Max. deelnemers 40
Ingeschreven 18
Aantal plaatsen 22
Sluitingsdatum 24-11-2023 12:00
Prijs per persoon 15 - 30 euro
Locatie Internationaal Theosofisch Centrum, Naarden

Locatie Kaart