Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Vrede in jezelf, vrede in de wereld - Weekend yoga en meditatie

peace in oneselfVan 1 tot 3 juli 2022 organiseren we met Heleen Zeilstra en Jivan de Klerk een Dru Yoga - en Meditatieweekend. Heleen en Jivan hebben een yogaschool en zijn beoefenaars in de traditie van Thich Nhat Hanh. Zij maken deel uit van sangha Kloosterburen.

Iedere dag gaan we op zoek naar de bron van vrede en geluk, waarvan we weten dat hij bestaat. Toch lopen we hem telkens mis door onze huidige levensstijl die veel van ons vergt. We zijn vaak bezig om deadlines te halen, we leven in de hoogste versnelling en onze agenda's zijn overvol met allerlei afspraken die we belangrijk achten. Wanneer we aan een goede vriend of kennis vragen 'Hoe gaat het met je ?' dan krijgen we vaak het antwoord 'Ik heb het Druk'. Het Japanse karakter voor druk betekent letterlijk 'je Hart kwijt raken'.

In dit Dru yoga- en meditatieweekend zul je verrast zijn dat door simpele maar effectieve technieken we weer verbinding kunnen maken met ons hart. Dru Yoga wordt ook wel de yoga van het hart genoemd. Aangezien het hart en de hersenen voortdurend communiceren en elkaar wederzijds beïnvloeden kun je het hart gebruiken om negatieve gedachten te veranderen. Hierdoor zullen negatieve emoties en stress snel minder worden. We werken o.a. met EBR ’s (Energie Block Releases sequenties) om spanning en blokkades op te heffen. Specifieke Dru Yoga houdingen en praktische vredesoefeningen helpen ons rust en helderheid te krijgen. Dit geeft meer inzicht in ons huidige leven.

Naast Dru Yoga zullen we ook veel aandacht besteden aan Mindfulness. De mindfulness die we beoefenen komt uit de traditie van Thich Nhat Hahn. Deze traditie heeft vele praktische toepasbare en prachtige meditaties ontwikkeld.
Door mindfulness te combineren met Dru Yoga hebben we de sleutel in handen om vreugdevol en in vrede in het Hier en Nu te leven, zonder pijn van het verleden en zorgen over de toekomst. Wanneer je in het Nu leeft, heb je een afspraak met het leven.

Je eigen geluk creëren
De bekende Canadese neurowetenschapper Candace Pert heeft ontdekt dat gedachten en emoties in werkelijkheid chemische stoffen zijn die niet alleen geestelijk maar ook lichamelijk tot in elke cel van je lichaam worden ervaren. Ze heeft aangetoond dat liefde en dankbaarheid een buitengewoon krachtig vermogen hebben om ons immuunsysteem te versterken. In dit weekend maken we gebruik van het principe dat gedachten en emoties ons kunnen ondersteunen. Hiermee hebben we de sleutel in handen om ons eigen geluk te creëren.

Datum/ tijd: Het weekend start vrijdag 1 juli om 18 uur met een lichte maaltijd. Je bent welkom vanaf 16 uur. Het programma eindigt zondag 3 juli om 16 uur. Na gezamenlijk opruimen en schoonmaak zijn we uiterlijk 17 uur klaar.

Locatie: Conferentiecentrum Bosoord in Loenen bij Apeldoorn. Lees meer over de faciliteiten van Bosoord. Info over vervoer naar Bosoord vind je hier.

Carpoolen: Een week tevoren sturen we een carpoollijst rond zodat je kunt afspreken met elkaar mee te rijden

Kosten: de prijs voor het gehele weekend is € 230 voor het hele weekend op een 2-persoons slaapkamer. Voor studerenden en mensen met een gering inkomen is er een taruef van 172,50 euro beschikbaar. Er zijn geen 1-persoonskamers meer beschikbaar. Huur linnenpakket kost 5 euro extra.
Na afloop wordt dana gevraagd voor de begeleiders als dank voor het onderricht en de begeleiding.

Aanmelden
: Dit weekend is volgeboekt. Je kunt je aanmelden voor de wachtlijst via liaprogramma@aandacht.net 

Annuleringsvoorwaarden: Bij afmelden geldt de volgende annuleringsregeling: tot 4 weken voor aanvang 90% restitutie van het inschrijfgeld; tot 2 weken 75%; daarna geen restitutie.

Contact: liaprogramma@aandacht.net 

Evenement Eigenschappen

Startdatum 01-07-2022 17:00
Einddatum 03-07-2022 16:00
Max. deelnemers 18
Ingeschreven 16
Aantal plaatsen 2
Sluitingsdatum 23-06-2022
Prijs per persoon 172,50 - 230
Locatie Bosoord, Loenen

Wij accepteren geen inschrijvingen meer

Locatie Kaart

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden