Skip to main content

Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

De Kracht van het Hart - Weekend Druyoga & Mindfulness

Van 29 september tot 1 oktober 2023 organiseren we samen met Heleen Zeilstra en Jivan de Klerk een Dru Yoga - en Meditatieweekend. Heleen en Jivan hebben een yogaschool en zijn beoefenaars in de traditie van Thich Nhat Hanh. 

druyoga en meditatieDe Kracht van het Hart staat centraal in dit Dru Yoga- en Mindfulness weekend.

We gebruiken zowel Dru Yoga als de Mindfulness beoefening vanuit de traditie van Thich Nhat Hanh om de hartkwaliteiten te herkennen en te laten groeien.

Het hart bezit de volgende kwaliteiten:

  • Liefdevolle vriendelijkheid (metta)
  • Compassie (karuna)
  • (Mede)vreugde (mudita)
  • Inclusiviteit (Gelijkmoedigheid, upekkha)

Gedurende dit yoga- en meditatieweekend combineren we specifieke Dru Yoga hartoefeningen, ademhalingsoefeningen en meditaties om het hart te activeren en de bijbehorende gevoelens van (zelf)liefde en mededogen te stimuleren. Het hart heeft het vermogen om emotionele pijn en mentale spanning te transformeren. We zullen ontdekken dat we deze kracht ook kunnen gebruiken om ons immuunsysteem te versterken.

Door een vriendelijke en milde houding naar onszelf en anderen, reageren we op een wijzere manier van denken en handelen dat leidt tot een vredige staat van zijn.

Dru Yoga, ook wel de yoga van het hart genoemd, is niet alleen goed voor ons lichaam maar is tevens ontwikkelt om de kwaliteiten van het hart te kunnen ervaren en versterken.

Stress of negatieve emoties beginnen in onze gedachten. Het veranderen van negatieve gedachten is niet altijd even simpel. De oplossing is makkelijker dan we denken.

Aangezien het hart en de hersenen voortdurend met elkaar communiceren en elkaar wederzijds beïnvloeden, kunnen we het hart gebruiken om onze gedachten te veranderen om zo met meer liefde en vreugde in het leven te staan.

Een fijn en inspirerend weekend waarin zowel actief bewegen als ontspanning centraal staan. Je zult merken dat je moeiteloos de verschuiving maakt van het hoofd naar het hart. Ervaring met yoga en meditatie is niet nodig.

Datum/ tijd: Het weekend start vrijdag 29 september om 18 uur met een lichte maaltijd. Je bent welkom vanaf 16 uur. Het programma eindigt zondag 1 oktober om 16 uur. Na gezamenlijk opruimen en schoonmaak zijn we uiterlijk 17 uur klaar.

Locatie: Conferentiecentrum Bosoord in Loenen bij Apeldoorn. Lees meer over de faciliteiten van Bosoord. Info over vervoer naar Bosoord vind je hier.

Carpoolen: Een week tevoren sturen we een carpoollijst rond zodat je kunt afspreken met elkaar mee te rijden

Kosten: De deelnameprijs is € 292. Deelnemers met een wat kleinere beurs betalen € 219. Studenten en jongeren met heel weinig inkomen betalen € 146. Huur linnenpakket kost 6.50 euro extra. In deze prijzen worden alleen de organisatiekosten gedekt. We vragen na afloop Dana voor de begeleiders als dank voor het onderricht. We zorgen voor een QR code voor digitaal doneren.

Er zijn nog enkele 1-persoonskamers (35 euro toeslag) beschikbaar.

Aanmelden
: Je kunt je vanaf 15 juli online aanmelden via de knop Inschrijven, helemaal onderaan deze aankondiging (verschijnt tzt). 

Annuleringsvoorwaarden: Bij afmelden geldt de volgende annuleringsregeling: tot 4 weken voor aanvang 90% restitutie van het inschrijfgeld; tot 2 weken 75%; daarna geen restitutie.


Contact: liaprogramma@aandacht.net 

Evenement Eigenschappen

Startdatum 29-09-2023 18:00
Einddatum 01-10-2023 16:00
Max. deelnemers 16
Ingeschreven 13
Aantal plaatsen 3
Sluitingsdatum 28-09-2023 12:00
Prijs per persoon 146 - 292 euro
Locatie Bosoord, Loenen

Wij accepteren geen inschrijvingen meer

Locatie Kaart