Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Yoga- en meditatiedag - Verdiepingsdag

Buddha Mind – Buddha Body

20210511 buddhas

Op deze dag zullen we de verbinding tussen ons lichaam en onze geest gaan ervaren en in balans brengen d.m.v. Dru Yoga en Mindfulness

Voor de Boeddha zijn lichaam en geest 2 aspecten van dezelfde medaille. Lopen is simpel de ene voet voor de andere plaatsen. Maar vaak zijn we niet met onze geest aandachtig bij het lopen. We zijn met onze gedachten ergens anders, zoals bij onze projecten, zorgen of problemen. Wanneer we de onderlinge afhankelijkheid van lichaam en geest gaan begrijpen, kan een simpele daad als aandachtig lopen, ons veel vreugde en lichtheid geven.

True Happiness comes from Mindfulness
- Thich Nhat Hanh -

Deze dag gebruiken we Dru Yoga en Mindfulness als een brug tussen lichaam en geest. Door deze verbinding te leggen kunnen we leren volledig aanwezig te zijn. Onze ademhaling staat hierbij centraal.

Dru yoga wordt ook wel de yoga van het hart genoemd. Liefde, mededogen en dankbaarheid zijn kwaliteiten van het hart. Ze hebben een buitengewoon krachtig vermogen om ons immuunsysteem te versterken. In dit weekend maken we gebruik van het principe dat positieve gedachten en emoties ons kunnen ondersteunen. Hiermee hebben we de sleutel in handen om ons eigen geluk te creëren. We leren hoe we lichaam en geest kunnen ontspannen. We breken met de gewoonte om altijd iets te moeten doen. Voor een goede lichamelijke- en geestelijke gezondheid is de kunst van vertragen en loslaten onmisbaar.

Naast Dru Yoga beoefenen we Mindfulness vanuit de traditie van Thich Nhat Hanh. Mindfulness is een energie die we genereren wanneer we onze geest terugbrengen naar ons lichaam en in contact komen met het huidige moment. We worden ons bewust van de ademhaling en komen terug bij onszelf.

Datum en tijd: zaterdag 19 juni van 10  tot 16 uur.

Locatie: De dag vindt plaats in de Besant Hall van het Internationaal Theosofisch Centrum, Meentweg 9, 1411 GR Naarden. Voor meer bijzonderheden zie ‘Locatie’ bovenaan deze pagina. Een routebeschrijving en een carpoollijst worden tevoren toegestuurd.

Voor wie: deze dag is voor iedereen geschikt. Plezier, zelfliefde en ontspanning staan centraal. Kortom een heerlijke dag om jezelf weer helemaal op te laden en in balans te brengen.

Begeleiding door: Heleen Zeilstra en Jivan de Klerk, www.drulotus.nl. Zij zijn yogaleraren en ook ervaren beoefenaars in de traditie van Thich Nhat Hanh.

Kosten: € 30, inclusief koffie en thee. De lunch neem je zelf mee. 
Studenten en mensen in gelijke inkomenssituaties betalen: € 20. Na afloop wordt dana gevraagd voor de leraren als dank voor het onderricht en bijdrage aan haar levensonderhoud.

Aanmelding via: de inschrijving verloopt online via deze website. Zie de knop ‘Inschrijven’ onderaan deze aankondiging. De inschrijving is definitief na betaling.

Annuleringsvoorwaarden: bij afmelden geldt de volgende annuleringsregeling: tot 4 weken voor aanvang 90% restitutie van het inschrijfgeld; tot 2 weken 75%; daarna geen restitutie.

Contact e-mailadres:

Evenement Eigenschappen

Startdatum 19-06-2021 10:00
Einddatum 19-06-2021 16:00
Max. deelnemers 24
Ingeschreven 22
Aantal plaatsen 2
Sluitingsdatum 17-06-2021 19:55
Prijs per persoon E30. Studenten en in gelijke stuaties E20.
Locatie Internationaal Theosofisch Centrum, Naarden

Wij accepteren geen inschrijvingen meer

Locatie Kaart

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden