Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Verwelkom je geluk - Zomerretraite Duitsland

Nederlandstalige retraite met de monniken en nonnen van het EIAB

Yellow tropical flower with five petalsOnze wereld heeft gelukkige mensen nodig en als we gelukkig zijn brengen we ook geluk naar anderen. Velen van ons kijken uit naar geluk in de toekomst maar geluk is alleen beschikbaar in het huidige moment. We kunnen geluk ervaren wanneer we ons bewust zijn van onze beide ogen die ons zoveel kleuren en vormen laten zien, onze oren die ons het geluid van zingende vogels laten horen, onze beide voeten die op de aarde wandelen, ons hart dat gewoon klopt, onze longen die de frisse lucht inademen en onze geliefden die bij ons zijn. Beter dan te kijken naar wat er mis gaat kunnen we ervoor kiezen te kijken naar wat goed gaat. We zullen ook oefenen hoe om te gaan met de moeilijke momenten wanneer deze zich voordoen. We doen dit allemaal tijdens de retraite met de steun van gelijkgezinde mensen en vele ervaren beoefenaars.

Voertaal: De dharmalezingen en andere activiteiten zijn in het Engels of Nederlands. We luisteren naar de vertaling via onze headphones.

Corona beperkingen

Door de Corona-pandemie zijn er een aantal dingen gewijzigd in de retraite. Dit zijn de belangijkste details:

  • Er zijn maximaal 100 plaatsen.
  • Voor mensen die alleen komen, zijn alleen eenpersoonskamers beschikbaar. Kamers met twee of meer bedden zijn gereserveerd voor paren of mensen die samen een huishouden vormen. Er zijn verschillende eenpersoonskamers: kamers met een privetoilet en kamers met een toilet op de gang.
  • Er is dit jaar geen kampeergelegenheid.
  • En we kunnen ook geen gasten ontvangen die op een andere plek verblijven.
  • We kunnen dit jaar geen kinderen of tieners ontvangen.
  • De monniken en nonnen van Plum Village zullen er dit jaar niet bij zijn.
  • En er zijn geen stafleden.

Op dit moment zijn we hygienemaatregelen aan het nemen vanwege het coronavirus. We doen er alles aan om iedereen gezond te houden. We houden ons daarbij aan de regels van het Duitse RIVM. Deze regels komen in grote lijnen overeen met de regels van de
Nederlandse overheid. Kijk voor meer informatie over de regels in Duitsland op: https://duitslandinstituut.nl/artikel/36312/corona-in-duitsland-veelgestelde-vragen.

De inschrijving is alleen online via de website: https://www.eiab.eu/dutch-retreat

Lees meer

Evenement Eigenschappen

Startdatum 12-08-2020 16:00
Einddatum 17-08-2020 12:00
Max. deelnemers 100
Prijs per persoon Variërend van 550 tot 650 euro
Locatie EIAB (Duitsland)

Locatie Kaart

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden