Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Nederlandstalige zomerretraite in EIAB

De weg van liefde en begrip

Ook dit jaar weer een Nederlandstalige zomer retraite in Duitsland (EIAB) met de monniken en nonnen van de Plum Village kloostergemeenschap. Senior dharmaleraren houden lezingen, we zitten, lopen, eten in aandacht, en ontmoeten elkaar met vreugde en plezier.

EIABa1230

Toelichting

Vaak zijn we meer bezig met plezier op de korte termijn en verliezen we de effecten van ons handelen op de lange termijn uit het oog. Zo richten we zowel in onze eigen omgeving als ook op wereldschaal veel schade aan.

Deze retraite geeft ons een kans om stil te staan en ons leven diepgaand te bekijken. Volgens de Boeddha ontstaat het meeste lijden door verkeerde waarnemingen. Zo verwarren we vaak consumptie met geluk, seksueel genot met liefde, een goed inkomen met veiligheid en verlangens met werkelijke behoeftes. Ook hebben we de neiging om alles van elkaar te onderscheiden en blind te zijn voor onze onderlinge verbondenheid. Zo hebben we een denkbeeldige grens getrokken tussen onszelf en andere mensen, tussen ons en andere dieren, planten, oceanen en Moeder Aarde. Alleen werkelijke liefde kan deze afscheidingen overwinnen.

We willen tijd nemen om goed voor onszelf te zorgen, spanningen leren los te laten en samen te kijken naar de effecten van ons drievoudig karma (denken, spreken, handelen) op onszelf en onze Moeder Aarde. Onze gezamenlijke energie van volle aandacht, liefde, mededogen en vrede kan een groot verschil maken voor onszelf en voor de Aarde. Dit grote verschil ontstaat vanuit onze eigen geest, waarvoor we in deze retraite met liefde en begrip zullen zorgen.

Voertaal

Taal in de retraite: Nederlands en Engels (vertaling beschikbaar)
Taal in het tienerprogramma: Engels
Taal in het kinderprogramma: Nederlands

Accommodatie

Er zijn 1-, 2- en 3-4-persoonskamers met verschillende sanitair opties.
Een alleengaande deelnemer kan alleen een eenpersoonskamer boeken.
Een gedeelde kamer kan alleen geboekt worden door deelnemers die in hetzelfde huishouden wonen of zich samen inschrijven.
Om veiligheidsredenen zijn de opties voor een kampeerder en overnachting elders komen te vervallen

Kosten

De deelnameprijs varieert per soort kamer dat je kiest. Hij varieert van 350 - 475 euro (resp 3-4 -persoonskamer en 1-persoonskamer). 

Carpool

We hebben een carpoolpagina aangemaakt op carpoolorganiser. com. Als je iemand mee kunt nemen geef je dat hier aan: https://www.carpoolorganiser.com/event/zomer-retraite-eiab-de-weg-van-liefde-en-begrip. Als je een rit zoekt kijk je op dezelfde pagina.

Aanmelden en meer info op website EIAB

Evenement Eigenschappen

Startdatum 09-08-2022 18:00
Einddatum 14-08-2022 13:00
Max. deelnemers 100
Prijs per persoon van 350 - 475 euro
Locatie EIAB (Duitsland)

Locatie Kaart

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden