Mindfulness in de traditie van Thich Nhat Hanh

Nieuws/blog

Op deze pagina plaatsen we nieuws, oproepen, aankondigingen en blogs. Je bent welkom als je ons een persoonlijk verslag stuurt van een meditatiebijeenkomst of retraite of in een blog reflecteert op je beoefening. Stuur je bijdrage aan:

 

27 okt. Dag van Aandacht met Qi Kong stokoefeningen in Vriendenhuis

27 okt. Dag van Aandacht met Qi Kong stokoefeningen in Vriendenhuis

Een dag van aandacht om ons te buigen over de vele verdiensten van de 16 Qi Kong bamboestokoefeningen. Wij vinden het prachtig dat deze helende oefeningen worden aangeduid met: ‘Life sustaining way of the heart’ en willen dat graag met jullie onderzoeken/ervaren. Hoe kunnen we deze lichte oefeningen gebruiken om te zorgen voor lichaam en geest? Hoe kunnen we onze liefdevolle aandacht, onze adem, ons lichaam inzetten voor een gezond, licht en vrij leven?

Lees meer

9-11 nov. Mindfulness trainingsweekend voor leerkrachten in Loenen

9-11 nov. Mindfulness trainingsweekend voor leerkrachten in Loenen

Van 9 tot 11 november organiseren Tineke Spruytenburg en Claude Acker een weekend voor leerkrachten om mindfulness te trainen. Hierbij ligt de nadruk op de ervaring van de docenten zelf. Ook wordt veel aandacht besteed aan manieren waarop mindflness op school met kinderen en studenten kan worden toegepast. Tineke en Claude hebben beiden ruime ervaring in het onderwijs en met mindfulness.

Lees meer

Blog - We vieren de natuur, maar het milieu huilt

Blog - We vieren de natuur, maar het milieu huilt

Dat we de natuur moeten redden, weten we wel toch? We zijn ons ervan bewust dat er een ecologische crisis aankomt die haar weerga niet kent. De ijskappen smelten en de ene na de andere tornado verwoest ons leven. Zeldzame diersoorten sterven uit en de klimaatcrisis is angstaanjagend groot.

Lees meer

Plum Village brengt eigen Mindfulness App uit

Plum Village brengt eigen Mindfulness App uit

Plum Village heeft een eigen mindfulness app ontwikkeld en uitgebracht. Deze is nu beschikbaar voor smartphones en I-pad. Je kunt de app downloaden via de App Store en Google Play Store. De naam is: Plum Village: Zen Buddhism Meditations

Lees meer

Blog - Albertine goes vegan

Blog - Albertine goes vegan

Op een zonnige ochtend in maart besloot ik mijn eetpatroon volledig om te gooien. Het einde van mijn studententijd was in zicht. Vijf jaar lang had ik geleefd op diepvriespizza's, kant-en-klare lasagne's, nasi uit blik en champignon ragout uit potjes. Nu werd het tijd voor een volwassen smaak en een kritische noot.

Lees meer

Monniken Plum Village betrekken nieuw klooster Healing Spring bij Parijs. Vanaf 17 nov winter retraite

Monniken Plum Village betrekken nieuw klooster Healing Spring bij Parijs. Vanaf 17 nov  winter retraite

Negen broeders van Upper Hamlet in Plum Village zijn 22 oktober vertrokken naar het nieuwe klooster Healing Spring bij Parijs en hebben daar hun intrek genomen. Zij gaan voorbereidingen treffen voor een eerste retraite, de winter retraite, die 17 november van start gaat en doorloopt tot 17 februari. Mennelijke beoefenaars zijn welkom om mee te oefenen, voor 1 of meer weken of voor de hele 3 maanden.

Lees meer
 

Er zijn ruim 70 meditatiegroepen. Zoek een groep (sangha) bij jou in de buurt

homepage image placeholder