Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Nieuws/blog

Op deze pagina plaatsen we nieuws, oproepen, aankondigingen en blogs. Je bent welkom als je ons een persoonlijk verslag stuurt van een meditatiebijeenkomst of retraite of in een blog reflecteert op je beoefening. Stuur je bijdrage aan:

 

Blog - Retraite in Plum Village: iedereen voelt zich hier gezien

Blog - Retraite in Plum Village: iedereen voelt zich hier gezien

Op 14 oktober 1974 werd mijn zusje Carla geboren, twee maanden later werd ik vijf. Ik was door het dolle zo blij maar heb haar helaas nooit gezien. Ze werd ziek geboren en overleed zes dagen later. De artsen adviseerden mijn ouders haar niet aan mij te laten zien. Kwaad dat ik was, ik zie mij nog in de hal van het ziekenhuis staan.

Lees meer

Thich Nhat Hanh keert terug naar 'root tempel' in Vietnam

Thich Nhat Hanh keert terug naar

De monniken en nonnen van Plum Village, de Internationale Gemeenschap voor Geëngageerd Boeddhisme, hebben een verklaring uitgegeven dat hun geliefde leraar Thich Nhat Hanh teruggekeerd is naar zijn vaderland Vietnam. Sinds de viering van zijn 92e verjaardag (oktober) heeft Thay (leraar) een diepe wens geuit om zijn laatste dagen door te brengen in zijn ‘root tempel’, Tu Hieu Tempel in Hue, Vietnam. Thich Nhat Hanh heeft de enorme fysieke uitdagingen die ontstonden door zijn forse hersenbloeding vier jaar geleden, omgezet in een krachtige boodschap doordat hij ieder moment vredig en blij verder leefde, met een sterke aanwezigheid en betekenis.

Lees meer
Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © 2018 Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden