Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Nieuws/blog

Op deze pagina plaatsen we nieuws, oproepen, aankondigingen en blogs. Je bent welkom als je ons een persoonlijk verslag stuurt van een meditatiebijeenkomst of retraite of in een blog reflecteert op je beoefening. Stuur je bijdrage aan:

 

Plum Village brengt eigen Mindfulness App uit

Plum Village brengt eigen Mindfulness App uit

Plum Village heeft een eigen mindfulness app ontwikkeld en uitgebracht. Deze is nu beschikbaar voor smartphones en I-pad. Je kunt de app downloaden via de App Store en Google Play Store. De naam is: Plum Village: Zen Buddhism Meditations

Lees meer

In de webshop: agenda en kalender 2019

In de webshop: agenda en kalender 2019

Nieuw in het assortiment: een prachtige agenda met teksten van Thich Nhat Hanh en tekeningen van Nicholas Kirsten Honshin. Neem een kijkje in de webshop voor afbeeldingen en verdere beschrijving. Daarnaast de nieuwe minikalender van 2019. Ook met teksten van Thich Nhat Hanh en tekeningen van  Nicholas Kirsten Honshin.

Lees meer

Monniken Plum Village betrekken nieuw klooster Healing Spring bij Parijs. Vanaf 17 nov winter retraite

Monniken Plum Village betrekken nieuw klooster Healing Spring bij Parijs. Vanaf 17 nov  winter retraite

Negen broeders van Upper Hamlet in Plum Village zijn 22 oktober vertrokken naar het nieuwe klooster Healing Spring bij Parijs en hebben daar hun intrek genomen. Zij gaan voorbereidingen treffen voor een eerste retraite, de winter retraite, die 17 november van start gaat en doorloopt tot 17 februari. Mennelijke beoefenaars zijn welkom om mee te oefenen, voor 1 of meer weken of voor de hele 3 maanden.

Lees meer

Wim Schuurmans vertelt in interview over zijn leven en beoefening (op YouTube)

Wim Schuurmans vertelt in interview over zijn leven en beoefening (op YouTube)

Wim Schuurmans is fysiotherapeut en beoefenaar in de traditie van Thich Nhat Hanh. Een plaatselijke journalist in Nuenen tekent zijn verhaal op over zijn leven, over het boeddhisme, en hoe verweven hij daarmee is. Zowel in zijn gezinsleven als in zijn werk; "Meditatie is stoppen, tot rust komen en daarna diep kijken naar de wortels van je handelen. Ik denk dat liefdevol luisteren naar mijn patiënten het meest belangrijke is wat je kunt doen, vaak belangrijker dan een manipulatie of het plaatsen van een naald." Het interview werd gepubliceerd op YouTube in twee delen. 

Lees meer

Nieuw boek van Thich Nhat Hanh: Ware vrede. Over mindfulness als weg naar vrede

Er is een nieuwe Nederlandse vertaling verschenen van het boek 'Ware Vrede, oefeningen in geweldloosheid', van Thich Nhat Hanh. Behalve grondlegger van de mindfulness is de zenmeester ook altijd vredesactivist geweest. Mindfulness is voor hem de weg naar vrede. In dit boek laat hij zien hoe we kunnen omgaan met het geweld in onszelf en in de ander.

Lees meer
Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © 2018 Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden