Mindfulness in de traditie van Thich Nhat Hanh

13-18 aug: Nederlandstalige zomerretraite in EIAB. Inschrijving open, ook voor de bus

13-18 aug: Nederlandstalige zomerretraite in EIAB. Inschrijving open, ook voor de bus

Voor de 9e keer organiseert het EIAB in de zomervakantie de Nederlandstalige retraite. Deze retraite wordt jaarlijks bezocht door honderden mensen, uit Nederland en Vlaanderen. Velen nemen hun gezin mee. Er zijn speciale programma's voor jonge kinderen en tieners en voor jongeren tussen 18 en 35 jaar. Deze worden geheel in het Nederlands verzorgd met ondersteuning van Nederlandstalige vrijwilligers. Wat de retraite heel bijzonder maakt is de aanwezigheid van ca 100 monniken en nonnen (foto) die zorgen voor een intense sfeer van mindfulness en compassie geheel in de geest van Thich Nhat Hanh. 

Thema: Het geluk in ons hart voeden

Meestal denken we dat ons geluk afhangt van omstandigheden buiten onszelf. Maar op een goede dag merken we dat het onze eigen geest is die vasthoudt aan negativiteit, kritiek, zorgen en problemen, terwijl er genoeg omstandigheden zijn om gelukkig te zijn. In plaats van het geluk buiten onszelf te zoeken, zullen we in deze retraite onze blik naar binnen richten, om te bekijken welke innerlijke houdingen ons schaden en welke inzichten ons geluk en onze vreugde voeden. Want we danken ons geluk vooral aan onze innerlijke bereidheid het daar te vinden waar het is: in het huidige moment.

Vooraanstaande dharmaleraren van de Plum Village gemeenschap verzorgen dagelijks een lezing over het onderwerp. Dit gebeurt in het Engels met directe vertaling of rechttreeks in het Nederlands. In kleine groepen wisselen deelnemers dagelijks ervaringen uit. De taal van het delen is Nederlands.

.aankondiging retraite EIAB 2018

Praktische informatie

Taal van de retraite: de lezingen zijn in het Engels met Nederlandse vertaling. Het delen in de familiegroepen is in het Nederlands. Kinderen en tieners krijgen eigen programma's in het Nederlands aangeboden 

LocatieEIAB (European Institute of Applied Buddhism) in Duitsland, 70 km ten oosten van Keulen. 

Kosten: afhankelijk van het gekozen verblijf lopen de prijzen per persoon uiteen van € 380 (kamperen) tot € 650 (2-persoonskamer met eigen sanitair). Voor kinderen gelden gereduceerde tarieven.

Meer info en aanmelden Nederlandstalige retraite in EIAB

Vervoer: Vanuit Utrecht en Arnhem worden door Stichting Leven in Aandacht bussen ingezet voor gezamenlijk vervoer. Inschrijving voor het busvervoer start 1 mei 2018 via deze website.

Meer info en aanmelden bus

 

waterlelie

homepage image placeholder