Mindfulness in de traditie van Thich Nhat Hanh

27 okt. Dag van Aandacht met Qi Kong stokoefeningen in Vriendenhuis

27 okt. Dag van Aandacht met Qi Kong stokoefeningen in Vriendenhuis

Een dag van aandacht om ons te buigen over de vele verdiensten van de 16 Qi Kong bamboestokoefeningen. Wij vinden het prachtig dat deze helende oefeningen worden aangeduid met: ‘Life sustaining way of the heart’ en willen dat graag met jullie onderzoeken/ervaren. Hoe kunnen we deze lichte oefeningen gebruiken om te zorgen voor lichaam en geest? Hoe kunnen we onze liefdevolle aandacht, onze adem, ons lichaam inzetten voor een gezond, licht en vrij leven?

Programma: Naast de vertrouwde onderdelen van een Dag van Aandacht in de traditie van Thich Nhat Hanh ( zitmeditatie/ loopmeditatie/ delen) zullen we tijdens de stokoefeningen begeleid worden om ons werkelijk verbonden te voelen met ons lichaam. Om er zodoende voor te zorgen i.p.v. het lichaam te dwingen om de oefeningen 'goed' uit te voeren.

Voor wie: om deel te nemen hoef je niet fit of sportief te zijn daar het hier geenszins om een prestatie gaat. Ervaring met meditatie is niet nodig.

Begeleiding: Tineke Spruytenburg is dharmaleraar in de traditie van Thich Nhat Hanh. Claude Acker is lid van de Orde van Interzijn. Hij beoefent al vele jaren Qi Kong en is ook mindfulness trainer.

Locatie: De dagen vinden plaats in het Vriendenhuis Nooitgedacht in Tricht (bij Geldermalsen).

Meer info en aanmelden

 

Er zijn ruim 70 meditatiegroepen. Zoek een groep (sangha) bij jou in de buurt

homepage image placeholder