Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Veel belangstelling voor Nederlandstalige zomerretraite in EIAB

Veel belangstelling voor Nederlandstalige zomerretraite in EIAB

Er is veel belangstelling voor de Nederlandstalige retraite in het EIAB in Duitsland. Deze vindt dit jaar plaats van 12 - 17 augustus. De teller voor het aantal deelnemers staat al op 130!  Onder hen veel gezinnen met kinderen. Stichtig Leven in Aandacht organiseert busvervoer vanuit Utrecht en Arnhem rechtstreeks naar het EIAB.

Tijdens deze  zesdaagse retraite zijn altijd veel nonnen en monniken aanwezig, zowel van het EIAB zelf als van Plum Village. De sfeer is hierdoor zeer aandachtig en mindful wat inspirerend en stimulerend werkt op je beoefening.  De lezingen brengen de nodige stof tot nadenken en nieuwe inzichten.

Er is in de zomer ook een Duitstalige retraite en een Dag van Aandacht. Je kunt deze events combineren en zo een langere periode in retraite zijn. Lees hier het hele zomerprogramma van het EIAB.

Voertaal Nederlandstalige retraite: De dagelijkse dharmalezing wordt in het Nederlands of in het Engels met gelijktijdige vertaling in het Nederlands gegeven. Het dharmadelen (uitwisselen in kleine groepen) vindt plaats in het Nederlands. Er zal één groep zijn, waarin het dharmadelen in het Engels plaats vindt.

Kinderprogramma's: Voor kinderen en tieners zijn er aparte programma's.. In het kinderprogramma wordt Nederlands gesproken. In het tienerprogramma wordt zowel Nederlands als Engels gesproken.

Voor wie: iedereen is welkom! Ervaring met meditatie is niet nodig om deel te kunnen nemen. Tijdens de zitmeditatie en de dagelijkse lezing kun je op een stoel zitten.

Vervoer: vanuit Utrecht en Arnhem wordt door St. Leven in Aandacht busvervoer georganiseerd naar het EIAB.  Lees meer voor info en aanmelden bus

Info en aanmelden: Voor alle informatie (in het Nederlands en heel uitgebreid!) en voor inschrijven zie: Nederlandse Retraite website

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © 2018 Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden