Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Nederlandstalige zomerretraite in EIAB in Duitsland

Nederlandstalige zomerretraite in EIAB in Duitsland

Van 12 tot 17 augustus is er de jaarlijkse Nederlandstalige zomerretraite in het EIAB in Duitsland. Tijdens deze  zesdaagse retraite zijn altijd veel nonnen en monniken aanwezig, zowel van het EIAB zelf als van Plum Village. De sfeer is hierdoor zeer aandachtig en mindful. Stichtig leven in Aandacht organiseert busvervoer vanuit Utrecht en Arnhem rechtstreeks naar het EIAB.

De Nederlandstaligee zomerretraite wordt elk jaar door honderden mensen uit Nederland en Vlaanderen bezocht, en in iets mindere mate ook door een internationaal publiek.

Er is in de zomer ook een Duitstalige retraite en een Dag van Aandacht. Je kunt deze events combineren en zo een langere periode in retraite zijn. Lees hier het hele zomerprogramma van het EIAB.

Voertaal: De dagelijkse dharmalezing wordt in het Nederlands of in het Engels met gelijktijdige vertaling in het Nederlands gegeven. Het dharmadelen (uitwisselen in kleine groepen) vindt plaats in het Nederlands. Er zal één groep zijn, waarin het dharmadelen in het Engels plaats vindt.

Kinderprogramma's: Voor kinderen en tieners zijn er aparte programma's.. In het kinderprogramma wordt Nederlands gesproken. In het tienerprogramma wordt zowel Nederlands als Engels gesproken.

Voor wie: iedereen is welkom! Ervaring met meditatie is niet nodig om deel te kunnen nemen. Tijdens de zitmeditatie en de dagelijkse lezing kun je op een stoel zitten.

Vervoer: vanuit Utrecht en Arnhem wordt door St. Leven in Aandacht busvervoer georganiseerd naar het EIAB.  Lees meer voor info en aanmelden bus

Info en aanmelden: Voor alle informatie (in het Nederlands en heel uitgebreid!) en voor inschrijven zie: Nederlandse Retraite website

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © 2018 Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden