Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Jaarlijkse interreligieuze bijeenkomst 'In Vrijheid Verbonden'

Jaarlijkse interreligieuze bijeenkomst

Op maandag 21 januari 2019 kwamen in TivoliVredenburg te Utrecht vertegenwoordigers van religies en levensbeschouwingen samen om te spreken over de spanning en verbondenheid tussen gelovigen en niet-gelovigen. De bijeenkomst was georganiseerd door In Vrijheid Verbonden' (IVV), het landelijke interreligieuze platform dat zich sterk maakt voor democratie en godsdienstvrijheid. Ook boeddhisten namen deel.

 

Het IVV is opgericht in 2005 ter ere van een jubileum van destijds nog Koningin Beatrix. Op haar verzoek werd toen de eerste bijeenkomst gehouden vanuit een aantal verschillende levensbeschouwingen: jodendom, islam, humanisme, hindoeïsme, christendom en boeddhisme.

Via de BUN (Boeddhistische Unie Nederland) nam ook Stichting Leven in Aandacht  deel aan de jaarlijkse bijeenkomst. Het thema was dit keer 'Gelovigen en niet-gelovigen, een spannend samenspel'. Lees hier het verslag van de bijeenkomst. 

Bekijk hier twee filmpjes die in het kader van de IVV bijeenkomst werden gemaakt en waarin ook Jurriaan van Reijsen, beoefenaar in onze traditie, spreekt:

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © 2018 Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden