Mindfulness in de traditie van Thich Nhat Hanh

9-11 nov. Mindfulness trainingsweekend voor leerkrachten in Loenen

9-11 nov. Mindfulness trainingsweekend voor leerkrachten in Loenen

Van 9 tot 11 november organiseren Tineke Spruytenburg en Claude Acker een weekend voor leerkrachten om mindfulness te trainen. Hierbij ligt de nadruk op de ervaring van de docenten zelf. Ook wordt veel aandacht besteed aan manieren waarop mindflness op school met kinderen en studenten kan worden toegepast. Tineke en Claude hebben beiden ruime ervaring in het onderwijs en met mindfulness.

Beschrijving van het weekend

Werk jij in het onderwijs en wil je niet langer worden opgeslokt en opgejaagd door de eisen van het systeem? Wil je de passie terug die maakte dat jij voor het prachtige beroep van leraar koos? Wil je bewust aanwezig zijn en (meer) dat doen wat goed is voor jou en voor je leerlingen? Wil je leren hoe je mindfulness kunt toepassen op school en in je lessen? Meld je dan aan voor dit weekend en gun jezelf en je leerlingen/studenten een nieuwe start!

Data en tijden: Het programma begint vrijdag 9 november om 18.00 uur en eindigt zondag 11 november om 16.00 uur. 

Locatie: Conferentiecentrum Bosoord in Loenen. 

Ervaring van een directeur van een basisschool:

Ik ben samen met een groepje  leerkrachten de uitdaging aangegaan en we hebben 6 lessen van Tineke en Claude gevolgd. Hierin stonden meditaties en heel bewust aandacht schenken aan één handeling tegelijk centraal. De koppeling met de onderwijspraktijk was tijdens de lessen goed aanwezig. Hoe krijg ik een rustmomentje, terwijl ik voor de groep sta? Welke oefeningen vinden kinderen ook leuk om te doen? Tineke en Claude gaven goede tips mee.
Terugkijkend op de lessen is het alsof we door een andere bril zijn gaan kijken….

Lees meer over het weekend en hoe aan te melden

 

Er zijn ruim 70 meditatiegroepen. Zoek een groep (sangha) bij jou in de buurt

homepage image placeholder