Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Vrijwilligers gevraagd voor kinderprogramma bij de zomerretraites

Vrijwilligers gevraagd voor kinderprogramma bij de zomerretraites

Plum Village is er als boeddhistische traditie speciaal in dat het beoefening aanbiedt voor alle generaties. Ook dit jaar verwelkomen we in de zomer Nederlandse en Vlaamse kinderen in de kloosters van Plum Village (Zuid-Frankrijk) en het EIAB (Duitsland).
Voor de nonnen en monniken betekent het veel om te zien hoe ouders en kinderen transformeren en leren in harmonie te leven. Door de beoefening aan de volgende generatie mee te geven, krijgt de beoefening diepere wortels en dragen we bij aan een betere wereld.

Twee weken Nederlandstalig kinderprogramma

Voor kinderen van 6 - 12 jaar is er bij de zomerretraite van Plum Village in New Hamlet een Nederlandstalige kinderprogramma in de week van 26 juli t/m 2 augustus. In de eerste 3 weken van de zomerretraite is er ook een kinderprogramma, maar dat is niet Nederlandstalig.

Meer info en aanmelden voor de zomerretraite in Plum Village

De Nederlandstalige zomerretraite in het EIAB is van 12 – 17 augustus en heeft tijdens die week een Nederlandstalig kinderprogramma.

Meer info en aanmelden voor Nederlandstalige zomerretraite in het EIAB

Vrijwilligers gevraagd voor ondersteuning van het kinderprogramma   

Een kinderprogramma organiseren is niet makkelijk. Gelukkig zijn dit jaar zowel broeder Pham Hanh als Tineke Spruytenburg er om beide weken te ondersteunen. Alhoewel zij al jaren het kinderprogramma doen is er altijd extra hulp nodig. We zoeken mensen met een hart voor service, die stabiel zijn in de beoefening (OI-leden erg welkom) en die al ervaring hebben met retraites in Plum Village en/of het EIAB. Het zou geweldig zijn als je ervaring hebt met kinderen, zoals onderwijzers/scouting/etc, maar dat is niet vereist. Een van de belangrijke taken van vrijwilligers is het voorbereiden van de activiteiten en het invoelen in de groepsdynamiek en helpen waar dat nodig is. Misschien kun je ook zelf een keer een workshop aanbieden, zoals voetbal, kung fu, tekenen, knutselen, etc. We zoeken ongeveer 4 vrijwilligers per retraiteweek.

Data aanwezigheid en kosten

De vrijwilligers in Plum Village worden verwacht aanwezig te zijn van 19 juli t/m 2 augustus. De kosten zijn € 150 (+ € 20 voor de shuttle) 
De vrijwillgers in het EIAB worden verwacht aanwezig te zijn van 11 - 17 augustus, de kosten zijn € 216,00.
Je kunt ook beide retraites ondersteunen (van 19 Juli t/m 17 Augustus), de kosten zijn dan totaal €150 + € 384 (Je bent dan ook vrijwilliger in het Duitse programma).
Zowel het EIAB als Plum Village zijn volgens de wetgeving in Frankrijk resp. Duitsland verplicht om vrijwilligers te laten bijdragen in de kosten. Dit zou een obstakel voor je kunnen zijn. Stichting Leven in Aandacht heeft genereus besloten om je te ondersteunen als dat nodig is, je kan dan na de retraite een groot gedeelte (80% - 90%) van je bijdrage terugvragen. 

Meer info en aanmelden als vrijwilliger voor het kinderprogramma

Als je nog vragen hebt over het vrijwilligerswerk, stuur een e-mail naar 

 

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © 2018 Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden