weblogo-lia-3.0-5bee7628 Wim Schuurmans vertelt over zijn leven en beoefening (op YouTube) - Leven in Aandacht

Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Wim Schuurmans vertelt over zijn leven en beoefening (op YouTube)

Wim Schuurmans vertelt over zijn leven en beoefening (op YouTube)

Wim Schuurmans is fysiotherapeut en beoefenaar in de traditie van Thich Nhat Hanh. Een plaatselijke journalist in Nuenen tekent zijn verhaal op over zijn leven, over het boeddhisme, en hoe verweven hij daarmee is. Zowel in zijn gezinsleven als in zijn werk; "Meditatie is stoppen, tot rust komen en daarna diep kijken naar de wortels van je handelen. Ik denk dat liefdevol luisteren naar mijn patiënten het meest belangrijke is wat je kunt doen, vaak belangrijker dan een manipulatie of het plaatsen van een naald." Het interview werd gepubliceerd op YouTube in twee delen. 

 Info over Wim op de  website van zijn therapeutisch centrum Balans

Mijn naam is Wim Schuurmans, ik ben getrouwd en heb twee kinderen. Ik werk als fysiotherapeut in het mooie dorp Nuenen in Brabant, maar woon  in Sittard (Limburg). Omdat mijn wortels duidelijk in Brabant liggen vind ik het fijn om in Nuenen te mogen werken.

In 1983 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut in ’s Hertogenbosch. Ik kon meteen twee jaar ervaring opdoen als fysiotherapeut in militaire dienst op de legerbasis in Oirschot. Daarna kreeg ik een aanbod om in Zuid-Limburg te gaan werken, hier heb ik 15 jaar met veel plezier gewerkt in een grote particuliere praktijk. Toen in het jaar 2000 een praktijk vrijkwam in Nuenen heb ik deze overgenomen en sindsdien werk ik hier al weer 15 jaar. Momenteel  werk ik drie dagen in Nuenen. Dinsdag, woensdag en donderdag ben ik thuis en verzorg mijn kinderen en ben huisman. We hebben voor deze combi gekozen omdat dit het best past met het werk van mijn vrouw, op deze manier verdelen we de taken. 

Boeddhisme

Een belangrijke invloed in mijn leven is het Boeddhisme. Vanaf 1985 ben ik met meditatie bezig en in 1998 vond ik mijn Vietnamese Zen leraar Thich Nath Hanh. De afgelopen 17 jaar ben ik zijn leerling en ben toegetreden tot de kerngroep (Orde van Interzijn red) van zijn leerlingen. 

Logo Leven in Aandacht
divider Wim Schuurmans vertelt over zijn leven en beoefening (op YouTube) - Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © 2018 Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden