Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Radical Mindfulness: Zen Teachings for Challenging Times

Radical Mindfulness: Zen Teachings for Challenging Times

Als jonge leraar in Vietnam was Thich Nhat Hanh er al van overtuigd dat een vernieuwd boeddhisme de maatschappij kan veranderen. Zijn monastieke leerlingen (i.c. zr True Dedication en br Phap Linh, foto) waren zich van deze visie scherp bewust toen ze het Verenigd Koninkrijk onlangs bezochten voor de London Mindfulness Hub. Hoe kan de mindfulness van Plum Village helpen om te gaan met uitdagingen als Brexit en de klimaatcrisis? In een toespraak voor tweehonderd mensen in het University College London, beantwoordden ze de vraag hoe we onze beoefening kunnen inzetten voor de ernstige problemen van deze tijd.

Lees deze krachtige en inspirerende toespraak (Engels) op de website van onze Engelse zusterorganisatie: https://www.plumvillage.uk/radical-mindfulness-zen-teachings-for-challenging-times/

London Mindfulness Hub

De London Mindfulness Hub betreft een verblijf van bijna 3 weken van vier Plum Village broeders en zusters in Londen. Zij ondersteunden activiteiten van de lokale sangha's zoals retraites en dagen van aandacht, en ook events om een groter publiek te bereiken, zoals de bovengenoemde bijeenkomst bij het UCL.

 

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © 2018 Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden