Mindfulness in de traditie van Thich Nhat Hanh

3 maart: Zijn we onze gedachten? Lezing en verdiepingsdag met dharmaleraar Hilly Bol

3 maart: Zijn we onze gedachten? Lezing en verdiepingsdag met dharmaleraar Hilly Bol

Derde verdiepingsdag in de Leergang Boeddhisme 2018 'Het Achtvudige Pad'. Op deze dag behandelt dharmaleraar Hilly Bol 'Juist Denken'. De Vier Edele Waarheden en het Edele Achtvoudige Pad vormen de kern van de boeddhistische leer. Ze getuigen van de diepe wijsheid van de Boeddha en hebben nog altijd grote waarde. Hoe kunnen we de inzichten van de Boeddha toepassen in ons dagelijks leven?

Ieder van ons kent het afdwalen in gedachten tijdens mediteren. Vaak worden we ons pas tijdens meditatie echt bewust van onze gedachten. Wat doen al die gedachten daar toch?  En wat is de rol van gedachtenpatronen als er emoties opkomen? In het Westen zijn we opgegroeid met “cogito, ergo sum”; “ik denk, dus ik ben, ik besta”. Gedachten staan in het centrum van ons bestaan. Als er in het boeddhisme gesproken wordt over ‘juist denken’ als onderdeel van het Achtvoudige pad, wat wordt daar dan mee bedoeld? We gaan de boeddhistische inzichten rond ‘juist denken’ samen verkennen op deze verdiepingsdag.

Voor wie? Iedereen is van harte welkom. Je hoeft geen ervaring te hebben met meditatie.

Locatie: De dagen vinden plaats in de Besant Hall van het Internationaal Theosofisch Centrum, Meentweg 9, 1411 GR Naarden. Voor meer bijzonderheden zie ‘Locatie’ bovenaan deze pagina. Een routebeschrijving en een carpoollijst worden tevoren toegestuurd.

Deelnameprijs: € 25, inclusief koffie en thee, vegetarische broodmaaltijd. 
Reductieprijs voor studenten en mensen in gelijke inkomenssituaties: € 19. Na afloop kun je dana geven aan de leraar als dank voor het onderricht.

Meer info en aanmelden