Mindfulness in de traditie van Thich Nhat Hanh

Zusters Plum Village hebben je hulp nodig als vrijwilliger bij de zomerretraite.

Zusters Plum Village hebben je hulp nodig als vrijwilliger bij de zomerretraite.

Ieder jaar komen er meer mensen naar Plum Village omdat ze op zoek zijn naar de vrede en het geluk dat jij daar wellicht ook eens hebt ervaren. In de vroege jaren 90 kwamen er ongeveer 200 mensen naar de zomerretraite Nu komen er in de vier weken van de zomerretraite in totaal meer dan 3000 mensen, inclusief kinderen, om de kunst van leven in volle aandacht te leren en te beoefenen. 

Van deze 3000 mensen verblijven er 1000 in het nonnenklooster Lower Hamlet. Daar wonen momenteel 70 zusters en 15 leken die er langdurig verblijven. Het vergt een heel dorp om Lower hamlet geschikt te maken om een thuis te bieden aan alle vrienden van de zomerretraite. Daarom schrijven we deze oproep: we weten dat jij er bent en daar zijn we blij om. Want we hebben je hulp nodig als vrijwilliger bij de zomerretraite.

Dit jaar ontvangt Lower Hamlet Duits- en Nederlandstalige gezinnen met kinderen van 0-12 jaar. Daarnaast alleengaande vrouwen en koppels die Duits, Engels, Frans of Nederlands spreken.

Lower Hamlet heeft hulp nodig bij:

  1. Het Duitstalige of het Nederlandstalige kinderprogramma voor jongens en meisjes van 6 tot 12 jaar
  2. Vertalen van Duits naar Engels, van Nederlanfs naar Engels, van Frans naar Engels
  3. Algemene stafwerkzaamheden zoals schoonmaken, afwassen, groente snijden, gasten welkom heten etc..

Als vrijwilliger bijdragen aan de retraite is een dankbare en zinvolle ervaring. Je kunt mindfulness beoefenen in de geest van vreugdevolle dienstbaarheid terwijl je helpt om harmonie en welzijn te bevorderen bij de deelnemers.

Je kunt als vrouw alleen komen of als koppel. Je krijgt een aanzienlijke korting (75%) op de deelnameprijs van de retraite. De periode waar het om gaat is van 29 juni tot 7 augustus. Als vrijwilliger neem je je eigen tent mee om te kamperen op een prachtige plek bij Lower hamlet.

Lees hier alle informatie over vrijwilliger zijn bij de zomerretraite bij de nonnen in Lower Hamlet

Link naar het aanmeldformulier

Contact vrijwilligerscoordinator Lower Hamlet: 

waterlelie

homepage image placeholder