Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Mindfulness als levenshouding - Online introductiecursus

Thay Smile Breathe SlowlyMogen wij je uitnodigen om kennis te maken met mindfulness in de traditie van Thich Nhat Hanh? Door middel van deze 4 avonden willen we je uitleg geven over de basisprincipes van de mindfulness beoefening. Tevens geven we je inzicht in de wijze waarop de verschillende oefeningen uitgevoerd worden en hoe bijeenkomsten verlopen.

Wat Thich Nhat Hanh ons leert zijn geen theorieën, nee zijn leer is juist heel praktisch en gebaseerd op puur eigen ervaringen tijdens de Vietnam oorlog. Hij geeft ons handvatten om met het leven en alles wat daarbij komt kijken om te gaan. Meer te genieten van het mooie dat er is en niet kopje onder te gaan bij moeilijkheden. Deze handvatten zijn voor iedereen toegankelijk als je de door Thich Nhat Hanh aangeboden oefeningen toepast.

Mindfulness oefeningen in verschillende vormen zullen als een rode draad door het programma lopen.
Deze serie is bedoeld om je te leren hoe te oefenen in de traditie van Thich Nhat Hanh. Dit kun je toepassen in je eigen dagelijkse leven. Ook wordt het zo makkelijker om deel te nemen aan Dagen in Aandacht, retraites en sangha’s (meditatiegroepen).

Sinds ik heb geleerd hoe lief te hebben,
staat de deur van mijn ziel wijd open
voor de winden uit de vier richtingen.
De situatie vraagt om fundamentele veranderingen.
De vrucht van het bewustzijn is al rijp,
en de deur kan nooit meer worden gesloten.
(Thich Nhat Hanh – My master’s robe)

Data en tijden: zondagavond van 19.30 – 21.30 u op 24 en 31 oktober en 7 en 14 november. Na elke bijeenkomst krijg je 2 vragen ter overdenking voor de komende week. De avonden vormen één geheel en kunnen niet afzonderlijk worden gevolgd.

Begeleiding: de bijeenkomsten worden verzorgd door Elly de Léon - Van der Vlugt. Zij is mindfulnesstrainer en beoefenaar in de traditie van Thich Nhat Hanh

Programma:
19.30 u Welkom voorstellen
19.40 u Lezing/uitleg
20.00 u Meditatie (bodyscan; ademhaling; bewegen: yoga/chigong,; metta)
20.30 u Pauze
20.40 u Lezing/uitleg met interactie
21.10 u Delen/vragen/zingen

Voor wie: Iedereen is welkom. Ervaring met meditatie is fijn maar niet nodig

Kosten: voor deelname aan deze serie avonden vragen we 40 euro. Studenten en andere mensen in een soortgelijke financiele situatie betalen 30 euro. De opbrengst is – na aftrek van onkosten - bestemd voor de goede doelen van de stichting.

Aanmelden: je kunt je aanmelden voor deze serie via deze website vanaf 1 september. Zei de knop inschrijven onderaan deze aankondiging (verschijnt t.z.t.)

Annuleringsvoorwaarden
Bij afmelden geldt de volgende annuleringsregeling: tot 4 weken voor aanvang 90% restitutie van het inschrijfgeld; tot 2 weken 75%; daarna geen restitutie.
Je kunt alleen vóór de eerste keer de hele serie afzeggen en dus niet voor tussenliggende bijeenkomsten.

Contact:

Evenement Eigenschappen

Startdatum 24-10-2021 19:30
Einddatum 24-10-2021 21:30
Max. deelnemers 20
Ingeschreven 16
Aantal plaatsen 4
Sluitingsdatum 22-10-2021
Prijs per persoon 30-40 euro
Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden