Mindfulness in de traditie van Thich Nhat Hanh

Stap in het seizoen - Wandelretraite

Tijdstip
10 Feb 2018 13:00 tot 11 Feb 2018 17:00
Locatie
Vriendenhuis Nooitgedacht, Tricht Middelweg 45, 4196 JG Tricht, Nederland
Beschrijving

Het wonder van gewoon lopen ontdekken, niet als middel om ergens te komen, wél om in contact te komen met de volheid van het leven. Een mindful wandelweekend in het seizoen waarin we verschillende manieren van lopen en wandelen beoefenen vanuit de traditie van Zenleraar Thich Nhat Hanh. Hij is zelf een groot liefhebber van wandelen. Door wandelmeditatie is het mogelijk rust en vrede in jezelf te herstellen.

In dit retraiteweekend beoefenen we naast lopen en wandelen verschillende andere vormen van meditatie, zoals zitmeditatie, eten in stilte en zingen. De loop- en wandelmeditaties zullen in en rondom het Vriendenhuis en op het Landgoed de Heerlijkheid Mariënwaerdt zijn. De maaltijden zijn eenvoudig en biologisch. Tijdens de uitvoering van het programma wordt rekening gehouden met het seizoen en de weersomstandigheden.

Datum en tijd: zaterdag 10 februari 13.00 uur tot en met zondag 11 februari 17.00 uur. Zaterdag ben je welkom vanaf 12 uur.

Locatie: Vriendenhuis Nooitgedacht in Tricht (bij Geldermalsen),  Middelweg 45, 4196 JG Tricht. Het Vriendenhuis heeft alleen meer-persoons slaapkamers. Lees meer over de faciliteiten van het Vriendenhuis.

Voor wie? Iedereen die meer rust en stilte wil ervaren door lopen in aandacht. Enige conditie is gewenst want op zondag lopen we ongeveer 10 km. Ervaring met meditatie is niet vereist.

Begeleiding: De wandeldagen worden begeleid door Paula van Pijpen, Philip Engelsman en Elly Woertman. Ons uitgangspunt is dat we het weekend met zijn allen dragen en dit geldt ook voor de taken in het huishouden.

Paula
Paula van Pijpen
 is lid van de Orde van Interzijn en heeft in  2009 het Vriendenhuis Nooitgedacht opgericht. Hier organiseert en begeleidt zij samen met leken beoefenaars en monniken en nonnen van Plum Village en EIAB, retraites en Dagen van Aandacht.

 

Elly Woertman

Elly Woertman is begeleider van Sangha Tuin en lid van de Orde van Interzijn en wandelt in aandacht en met plezier

 

 

Philip Engelsman

Philip Engelsman is lid van Sangha Tuin en geeft maandelijkse Stiltewandelingen in Utrecht en in het kader van rouwverwerking: Nazorgnatuurwandelingen

 

Kosten:  € 50,00 en we vragen een vrijwillige bijdrage, Dana, die bestemd is voor het Vriendenhuis. In de Danabox kan je ter plekke jouw bijdrage deponeren.

Reductie voor studenten en mensen in soortgelijke inkomenssituatie: € 38.

Aanmelden: De inschrijving verloopt online via deze website en start 1 december 2017. Zie de knop ‘Inschrijven’ onderaan deze aankondiging. De inschrijving is definitief na betaling. Je kunt annuleren tot 2 weken voor de aanvang van de bijeenkomst. Je ontvangt dan de inschrijfkosten retour minus 25% administratiekosten. Het maximum aantal deelnemers is 20.

Contactinformatie