Mindfulness in de traditie van Thich Nhat Hanh

Stilteweekend

Tijdstip
08 Dec 2017 18:00 tot 10 Dec 2017 16:00
Locatie
Bosoord, Loenen Hoofdweg 109, 7371 GE Loenen, Nederland
Beschrijving

Een kerstkadootje voor jezelf? Stilteweekend met Hilly Bol in de mindfulness traditie van Thich Nhat Hanh. 

December is een bijzondere maand. De dagen zijn donker, de nachten lang. 
De natuur trekt zich helemaal terug. En wij? We zijn in die tijd van het jaar vaak druk…..
In dit stilteweekend volgen we de natuur in het stoppen en rusten, zodat we kunnen helen. We gaan met onze aandacht naar onze ademhaling, uit de drukte in ons hoofd en uit de vaak onnodige gedachten en woorden. 

We oefenen met zitmeditatie en met loopmeditatie binnen en buiten; we kunnen totale ontspanning ervaren met harpmuziek; er zijn dharmalezingen en eenvoudige schrijfoefeningen en we genieten van de heerlijke (vega-)maaltijden die voor ons worden gemaakt. Zonder veel woorden zijn we in verbinding met onszelf en met elkaar. Er kan klaarheid komen in wat er nog ligt van dit afgelopen jaar. We kunnen zorgen voor ons lijden, vrede aanraken en werkelijk geluk ervaren: hier en nu.

Data en tijden: Het programma begint vrijdag 8 december om 18.00 uur en eindigt zondag 10 december om 16.00 uur. Vrijdag ben je welkom vanaf 16 uur. We starten met een broodmaaltijd. Na afloop op zondag is er een gezamenlijk opruimen en schoonmaak.

Begeleiding door dharmaleraar Hilly Bol

Locatie: Conferentiecentrum Bosoord in Loenen. Een routebeschrijving en een carpoollijst worden tevoren toegestuurd. Lees meer over de accommodatie van Bosoord.

Kosten: € 210 (inclusief koffie, thee, een comfortabele hotelkamer, heerlijke vegetarische maaltijden). De vergoeding voor de leraar is inbegrepen; na afloop wordt geen dana gevraagd. Voor een linnenpakket betaal je € 5. Er zijn geen 1-persoonskamers meer beschikbaar.
Reductie: Voor studenten, of mensen met een vergelijkbare inkomenssituatie, is de prijs € 160.

Inschrijven: de inschrijving is gesloten omdat het weekend inmiddels is volgeboekt. Over enkele aanmeldingen bestaat nog wat onzekerheid. Je kunt je aanmelden voor de wachtlijst via liaprogramma@aandacht.net

Contactinformatie