Mindfulness in de traditie van Thich Nhat Hanh

Wat gebeurt er na onze dood? - Themadag met lezing

Tijdstip
08 Apr 2017 10:00 tot 08 Apr 2017 16:00
Locatie
Int.Theosofisch Centrum, Naarden Meentweg 9, 1411 GR Naarden, Nederland
Beschrijving

De Boeddha heeft in zijn leven veel lezingen gegeven die bewaard zijn gebleven als Soetra en ook na hem zijn er talloze Soetra’s geschreven die ook vandaag nog het lezen, bestuderen en naleven waard zijn. In deze korte serie van 2 studiedagen worden twee Soetra’s behandeld die aan waarde voor ons nog niets hebben ingeboet. De dagen worden begeleid door dharmaleraren Hilly Bol en Marjolijn van Leeuwen.

Je bent welkom om beide dagen te volgen, maar je kan ook één dag komen.

Data en tijden 2017. De dagen beginnen om 10 uur en eindigen om 16 uur. Je bent welkom vanaf 9.30 uur. Het programma bestaat uit: Zit- en loopmeditatie, dharmalezing, delen, vraag en antwoord

  • Zaterdag 18 februari, Marjolijn van Leeuwen, Het pad van liefde en begrip.
  • Zaterdag 8 april, Hilly Bol, Wat gebeurt er na onze dood?

8 april: Anuradha Soetra: Wat gebeurt er na onze dood?,  door Hilly Bol

Hilly BolOp deze dag bestuderen we de Anuradha Soetra. Deze korte Soetra is een juweeltje. Er wordt een 'eeuwige' vraag in naar voren gebracht. Een vraag die 2500 jaar geleden ook al werd gesteld: 'Wat gebeurt er na onze dood?' Hoe gaan wij zelf vandaag de dag met die vraag om? Sommigen laten zich zelfs invriezen. Hoe ging Boeddha met die vraag om? En wat zouden we daarvan kunnen leren? Het onderwerp lijkt misschien zwaar, maar dat kan gezichtsbedrog zijn.

Hilly Bol (1948), gehuwd, drie stiefkinderen. Arts (radioloog) met langdurige ervaring in de gezondheidszorg. Na de opleiding transpersoonlijke psychotherapie (Centrum Boswijk) geschoold in Music-Thanatology in de VS en sinds 2001 werkzaam als muziektherapeut in de terminale zorg, voornamelijk in hospices. Verdiept zich sinds 1996 in het boeddhisme, nam deel aan vele retraites, werd in 2011 lid van de Orde van Interzijn en is sinds kort dharmaleraar.

Voor wie? Iedereen is van harte welkom. Je hoeft geen ervaring te hebben met meditatie.

Locatie: De dagen vinden plaats in de Besant Hall van het Internationaal Theosofisch Centrum, Meentweg 9, 1411 GR Naarden. Voor meer bijzonderheden zie ‘Locatie’ bovenaan deze pagina. Een routebeschrijving en een carpoollijst worden tevoren toegestuurd.

Deelnameprijs: € 25, inclusief koffie en thee, vegetarische broodmaaltijd. Reductieprijs voor studenten en mensen in gelijke inkomenssituaties: € 19. Na afloop kun je als dank voor het onderricht dana geven aan de leraar. 

Aanmelden: De inschrijving verloopt online via deze website en start 1 januari 2016. Zie de knop ‘Inschrijven’ onderaan deze aankondiging. De inschrijving is definitief na betaling. Je kunt annuleren tot 2 weken voor de aanvang van de bijeenkomst. Je ontvangt dan de inschrijfkosten retour minus 25% administratiekosten. Het maximum aantal deelnemers is 50.

Download de Soetra

Contactinformatie
E-mailadres: liaprogramma@aandacht.net

2017-04-08 10:00:00
2017-04-08 16:00:00