Mindfulness in de traditie van Thich Nhat Hanh

Bruto Nationaal Geluk toepassen - Verdiepingsweekend

Tijdstip
21 Apr 2017 18:00 tot 23 Apr 2017 16:00
Locatie
De Maanhoeve, Exloërveen Exloërveen 18A, 9574 PB Exloerveen, Nederland
Beschrijving

We leven nu in een tijd waarin toenemend geaccepteerd wordt dat de toekomst van al het leven op aarde in de handen van de mensheid ligt. Geconfronteerd met een wereld vol klimaatverandering, vervuiling, politieke en economische onzekerheid, groeiende sociale ongelijkheid, en culturele en spirituele crisis, zoekt het kleine boeddhistische koninkrijk Bhutan met haar visie van Bruto Nationaal Geluk een pad naar een holistische toekomst. Bhutan is het enige land ter wereld dat Bruto Nationaal Geluk meet - in plaats van economische groei (BNP) - en pioniert met het idee dat een samenleving zich duurzaam kan ontwikkelen in harmonie met de natuur en andere levende wezens.

Dit retraiteweekend zal gaan over hoe Bhutan het idee van Bruto Nationaal Geluk in praktijk brengt, haar successen en uitdagingen. Maar voornamelijk zal het gaan over waarom dit idee zo belangrijk is voor de rest van de wereld, dus ook voor ons. Hoe kunnen we het toepassen in ons eigen leven? Hoe kan mindfulness, leven in aandacht, de basis vormen voor innerlijke en sociale verandering? En hoe zouden we kunnen bijdragen aan een nieuwe en betekenisvolle richting voor een meer gelukkige samenleving? 

Tijdens het weekend zal Bas het idee van Bruto Nationaal Geluk uitdiepen met verhalen en ervaringen, afgewisseld met verschillende meditatievormen geïnspireerd door de Plum Village traditie. 

Voor wie? Iedereen is welkom. Alle leeftijden. Ervaring met meditatie is niet echt nodig.

Data en tijden: het weekend start vrijdag 21 april om 18 uur met een broodmaaltijd. Eind zondag 23 april om 16 uur.

bas bruggeman2Begeleiding: Bas Bruggeman (lid van Wake Up en de Orde van Interzijn) werkte anderhalf jaat als programmacoördinator onder Tho Ha Vinh, Plum Village dharmaleraar en programmadirecteur van het GNH (Gross National Happiness) Centre in Bhutan.

Bas woont nu in Amsterdam en organiseert programma’s en workshops over Bruto Nationaal Geluk en retraites in de traditie van Thich Nhat Hanh. 


Locatie: 
Het weekend vindt plaats in meditatieboerderij de Maanhoeve. Een routebeschrijving en een carpoollijst worden tevoren toegestuurd. Meer info over de accommodatie van de Maanhoeve.

Kosten: € 180. Inclusief alle kosten, ook de vergoeding voor de leraar. 
Reductie: voor studenten of mensen met een vergelijkbare inkomenssituatie, is de prijs € 135.

Aanmelden: De inschrijving start 1 maart online op deze website. Zie de knop 'Inschrijven' onderaan deze pagina. Je kunt tot twee weken tevoren annuleren. Je krijgt dan de inschrijfkosten retour na aftrek van 25% administratiekosten.

Informatie over het programma bij basbruggeman88@gmail.com. 

Zie ook dit filmpje met uitleg over de gedachten achter Bruto Nationaal Geluk

Contactinformatie
E-mailadres: liaprogramma@aandacht.net

2017-04-21 18:00:00
2017-04-23 16:00:00